Elazığ

ELAZIĞ BELEDİYESİ 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ HİZMETE SUNULDU

Geri dönüşüm çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımak amacıyla inşa edilen Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu.   Elazığ Belediyesi; mücavir alan sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların evlerinde, iş..

ELAZIĞ BELEDİYESİ 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ  HİZMETE SUNULDU

Geri dönüşüm çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımak amacıyla inşa edilen Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete sunuldu.

 

Elazığ Belediyesi; mücavir alan sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların evlerinde, iş yerlerinde oluşan geri dönüştürülebilir atıkların atık getirme merkezine getirmelerini sağlayarak çevre ve insan sağlığına değer veren bir çalışma başlattı.

Gelecek nesillere geri dönüşüm bilincinin aktarılması amacıyla tasarlanan Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Tesisi hizmete sunuldu.

“Elazığ İçin Dönüşüm Başlıyor” sloganıyla daha sağlıklı bir çevre için geri dönüştürülebilir atıkları vatandaşlarımız sınıflandırarak Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Tesisi’ne getirebilir ya da 153 Beyaz Masa’dan  bize  ulaştırabilirler.

“GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİNİN AKTARILMASI AMACIYLA TASARLANAN PROJE KISA SÜREDE TAMAMLANDI”

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla böyle bir tesis inşa ettiklerini söyleyen Elazığ Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Zuhal Ekmen, “Elazığ İçin Dönüşüm Başlıyor” sloganıyla hareket ederek Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’mizi Güney Çevre Yolu Yemişlik Mevki TOKİ bölgesinde 3 bin metre karelik alanda projelendirdik. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasının sağlanması geri kazanmak üzere bırakılması ve gelecek nesillere geri dönüşüm bilincinin aktarılması amacıyla tasarlanan proje 6 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’mizde kağıt, plastik, cam, metal, ahşap, bitkisel yağlar, hacimli atıklar, tekstil atıkları gibi zararsız atıkların yanında atık pil, elektronik atıklar, evden kaynaklı atıklar, floresan atıkları, atık ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler gibi tehlikeli sınıfta bulunan atıklar  için de 14 bölmeden oluşan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’miz vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL