Siyaset

DEVA PARTİSİ’NDEN SIĞINMACILARLA İLGİLİ EYLEM PLANI…

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal sığınmacılar sorunu ile ilgili hazırlamış oldukları eylem planını kamuoyu ile paylaştı.  Hazırlanan eylem planına göre sığınmacılar sorununun 3 başlık altında kademeli olarak..

DEVA PARTİSİ’NDEN SIĞINMACILARLA İLGİLİ EYLEM PLANI…

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal sığınmacılar sorunu ile ilgili hazırlamış oldukları eylem planını kamuoyu ile paylaştı.  Hazırlanan eylem planına göre sığınmacılar sorununun 3 başlık altında kademeli olarak çözülmesi hedefleniyor.

 

 

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal yaptığı açıklamada:

“Ülkemizin hızlı bir şekilde gelişimi ve kalkınması için, ihtiyaç olan tüm alanlarda hazırlamış olduğumuz eylem planlarımızı açıklamaya devam ediyoruz. Bu seferki eylem planımız, ülkemizin kanayan yaralarından olan, iktidarın yanlış politikaları sonucu gün geçtikçe büyüyen bir sorun haline gelmiş sığınmacılar mevzusu. Bu kapsamda 12. eylem planımız “Sığınmacı Sorununun Çözümü ve Düzensiz Göçün Önlenmesi Eylem Planı” oldu. Sığınmacılar ve düzensiz göç sorununu çözecek en kapsamlı yaklaşımı DEVA Partisi olarak biz oluşturduk. Biz gerçekçiyiz. Doğruları söylüyoruz. Derdimiz göç sorunu üzerinden prim yapmak değil. Bizim işimiz göç sorununu çözmek. Konuya hukuk devleti ciddiyetiyle ve temel insan hakları perspektifinden yaklaşıyoruz. Meseleyi üç başlık halinde ele alıyoruz:

1-) Güçlü kurumsal yapı,

2-) Güvenli sınırlar,

3-) Gerçekçi geri dönüş.” Evvela sınır güvenliğini sağlayacağız. Türkiye, yol geçen hanına döndü. Ne yazık ki son dönemlerde bu zafiyet nedeniyle düzensiz göç akışının yoğunlaştığını görüyoruz.

 

“SURİYELİLERİN GEÇİCİ KORUMA STATÜLERİNE SON VERECEĞİZ”

Öncelikli hedeflerinin Suriye’de güvenliğin tesis edilmesi ve akabinde Suriyelilerin geçici koruma statülerine son verilmesi olduğunu aktaran Başkan Kangal: “Öldürülme, işkence, insanlık dışı, onur kırıcı ceza ya da muamele tehdidi altında olmayanların Türkiye’ye rahatlıkla girmesi ve yerleşmesine son vereceğiz. Bu tehditler altında olmayan düzensiz göçmenleri kendi ülkelerine veya Türkiye’ye giriş yaptıkları sınır komşumuza sınır dışı edeceğiz. Başka bir kimlikle ülkemize girmek isteyen düzensiz göçmenleri biyometrik kayıtlarla tespit edip engelleyeceğiz. Türkiye’yi düzensiz göçmenlerin ‘hedef veya transit ülkesi’ olmaktan çıkaracağız. Türkiye’nin özellikle Avrupa ülkeleri ve Arap ülkeleri tarafından bir göçmen ve sığınmacı merkezi olarak görülmesine ve Türkiye’ye bir tampon bölge muamelesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. Hedefimiz öncelikle Suriye’de güvenliğin tesis edilmesidir. Bizim bu konuda ülkemizin menfaatleri dışında hiçbir kırmızı çizgimiz yoktur. Tek öncelik ülkenin menfaatleridir. Suriye’de güvenliğin sağlanmasıyla birlikte, Suriyelilerin geçici koruma statülerine son vereceğiz.  Mağduriyete sebep olmaksızın güvenli ve onurlu bir dönüşü sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL