Sağlık

ÇOCUKLARDA YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI

Sıklıkla “çocuklar neyi severse onu yer” söylenir, yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları, yemek söz konusu olduğunda “çocuklar yemek yemez” demenin daha doğru ve daha alakalı olduğunu göstermektedir. Nelerden hoşlanmazlar.” 4-6..

ÇOCUKLARDA YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI

Sıklıkla “çocuklar neyi severse onu yer” söylenir, yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları, yemek söz konusu olduğunda “çocuklar yemek yemez” demenin daha doğru ve daha alakalı olduğunu göstermektedir. Nelerden hoşlanmazlar.”

4-6 yaş arası 61 çocuğun katıldığı bir deneyde yemekten hoşlanmaları ile gıdaları sevmeleri arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için önemli bir fark var. Sonraki alım. Araştırma, bir yemekle sunulduğunda, hoşlanmamanın, gençlerin ne yediğini sevmekten daha güçlü bir tahmin edici olduğunu ortaya koydu. “Başka bir deyişle, yüksek beğeninin daha fazla alım yapmasını sağlamak yerine, çalışma verilerimiz, düşük sevmenin çocukların bazı yiyeceklerden kaçınmasına ve onları tabakta bırakmasına neden olduğunu gösteriyor” dedi. “Çocukların karınlarında sınırlı bir yer var, bu yüzden onlara bir tepsi verildiğinde, en sevdikleri şeye yöneliyorlar ve genellikle önce onu yiyorlar ve sonra diğer yiyecekleri yiyip yememe konusunda seçim yapıyorlar.” “50 yılı aşkın süredir, sevme ve almanın pozitif bir şekilde ilişkili olduğunu biliyoruz, ancak bu genellikle tadı daha iyiyse daha fazla yiyeceğiniz gibi yanlış bir varsayıma yol açıyor” dedi. “Gerçeklik biraz daha nüanslı. Yetişkinlerde, bir yemeği gerçekten seviyorsanız, onu yiyip yemeyeceğinizi biliyoruz. Ama sevmiyorsanız, nadiren ya da hiç yemeyeceksiniz. Bu yeni veriler aynı modelin küçük çocuklarda da geçerli olduğunu gösterin.” Yemekleri yemeden önce, çocuklardan her bir yiyeceği beğenmelerini şu beş puanlık ölçekte derecelendirmeleri istendi: Süper Kötü, Kötü, Belki İyi-Belki Kötü, İyi ve Süper İyi. Çocuklar yemekten istedikleri kadar yedikten sonra, araştırmacılar yediklerini tarttı ve sonuçları çocukların sevdikleri ve sevmediklerini söyledikleriyle karşılaştırdı. Korelasyonlar dikkat çekiciydi. Yakın zamanda yayınlanan bulgularda araştırmacılar, yiyeceklerin çoğu için sevme ve alım arasındaki ilişkinin güçlü olmadığını bildirdiler. Örneğin, sadece patates cipsi, üzüm, kiraz domates ve meyve püresini sevmek, tüketilen miktar ile pozitif ilişkiliydi. Ancak diğer yemek öğelerini beğenme ve alma arasında hiçbir ilişki bulunamadı. Bununla birlikte, tüketim veya bu durumda tüketmeme ile çocukların sevmediklerini söyledikleri yiyecekler arasında güçlü bir ilişki vardı. Araştırmacılar, çok bileşenli bir öğünde, sevdikleri şeyleri yemek yerine, bu verilerin çocukların sevmediklerini yemedikleri fikriyle daha tutarlı olduğu sonucuna vardı küçük yaşta bile çocukların yemek seçimlerinin ebeveynleri ve akranlarından etkilendiğini belirtti. Bu nedenle, yemek yemek için oturduklarında davranışlarını gerçekte neyin yönlendirdiğine dair varsayımlarda dikkatli olmalıyız.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL