Uncategorized

BU RAMAZAN ÇOK ZOR GEÇECEK!…

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım, Sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Malum, 11 ayın sultanı mübarek RAMAZAN ayı geldi ama, sorunlarla, sıkıntılarla geldi. Bizleri bu günlere kavuşturan Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ramazanı..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli hemşehrilerim ve okurlarım,
Sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Malum, 11 ayın sultanı mübarek RAMAZAN ayı geldi ama, sorunlarla, sıkıntılarla geldi. Bizleri bu günlere kavuşturan Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ramazanı gördüğümüz gibi Rabbim bizlere Bayramı da görmeyi nasip etsin inşallah.
Değerli okurlarım,
Bizler depremi, pandemiyi yaşadık. O günlerde sıkıntımız vardı, fakat bu günkü gibi ekonomik ve psikolojik olarak sıkıntıya düşmemiştik. Tabi bazıları diyecek ki tüm dünyada kriz var. Var ama bizdeki yönetimin gerek denetimde yetersizliği ve gerekse de ki, en önemlisi ise esnaf diye geçinen bazı fırsat düşkünlerinin insafına bırakılmış olmamızdır. Yani esnafda şeker, yağ, un vb. gibi temel ihtiyaç malzemesi olmasına rağmen, sırf biraz daha kar etmek adına satmayıp vatandaşı mağdur edenler var bu memlekette. Öte yandan da bazı vatandaşlarımız ise sanki savaş ve kıtlık varmış gibi ihtiyacından fazla talan edercesine alanları hepimiz görüyoruz. Size bir örnek vereceğim. Gayrimüslim olarak bildiğimiz Ukrayna’da savaş olmasına rağmen vatandaşlar alışveriş yaparken sıraya giriyorlar. Bizimkilere de sorsanız hepsi Müslümanız derler…Fakat bu gibi kurallara uyanlar nafile. Sormazlar mı insana; kendinden sonraki ihtiyaç sahibinin hakkını yemiş olmuyor musun?. Belki senden daha çok ihtiyacı olan vardır. Bunlar hiç hesaba katılmıyor.
Değerli okurlarım,
Böyle hareket edenlere sorsanız hepsi melaike gibiler!… Peki bu kendi nefsini düşünmek neyin nesi? Bunlar da bizim insanlarımız. Biraz vicdanımızı ve merhametimizi sorgulayalım lütfen. Tamam akaryakıt, elektrik, doğalgaza yapılan zamlar da almış başını gidiyor. Bizi yönetenlerden bir vatandaş olarak biran evvel önlem alınmasını istemekteyiz. Tasarrufsa en tepeden en aşağıya kadar uygulayalım.
Mübarek Ramazan ayı geldi, maalesef bu Ramazan ayı zor geçecek, vatandaşın mağduriyeti epeyce fazla. Bazılarının tuzu kuru olabilir fakat, ülkemizde yarınını düşünen çok insanımız var. En azından onların hayır duasını almak için, en başta bizi yönetenler olmak üzere, birey ve toplum olarak bizler empati yaparak hareket edelim.
Kalın sağlıcakla.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL