Elazığ

OKUL SERVİSLERİNDEN SENSÖR DÖNEMİ

Elâzığ’da servis şoförlerinin öğrencilerin güvenliğini ekrandan takip edebileceği yeni bir sistem geliştirildi. Geliştirilen sistemin tanıtımı yapıldı. Okul servis araçlarında yaşanan ölüm olayları ve kazalardan sonra 4 bakanlığın ortaklaşa çalıştığı okul..

OKUL SERVİSLERİNDEN SENSÖR DÖNEMİ

Elâzığ’da servis şoförlerinin öğrencilerin güvenliğini ekrandan takip edebileceği yeni bir sistem geliştirildi. Geliştirilen sistemin tanıtımı yapıldı.

Okul servis araçlarında yaşanan ölüm olayları ve kazalardan sonra 4 bakanlığın ortaklaşa çalıştığı okul servislerinde alınacak tedbirlere ilişkin yönetmelikle okul servislerinde yeni bir dönem başladı. Bu kapsamda okul servis araçlarında sürücü sırasındaki koltuk hariç her koltukta öğrencinin ağırlığı, vücut ısısı ve hareketine duyarlı algılayıcı sensörlü sistemlerden en az biri bulunacak.

Elazığ’da da bir servis firması Servis içerisinde öğrencilerin unutulmasını engelleyen sensör sistemi geliştirdi. Kör noktalara konulan kamera sistemi ile güvenli servis aracı projesi Kosgep desteği ile gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Avcı’da proje hakkında bilgi vererek; “Akıllı Servis Mod projesi bu proje aracın 3 farklı kör noktasından alınan görüntüler ve aracın içerisinde her koltuğun tamamında koltuk sensörlerinden gelen verilerin aynı formatta bir monitöre aktarılması. Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konudaki önergesi doğrultusunda bu verilerin 1 ay süreyle kayıt altına alınmasına olanak sağlayan bir kayıt sisteminden oluşmaktadır.” Dedi.

Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Erol, geliştirilen projenin diğer projelerden ayrı özelliklere sahip olduğunu söyleyerek; “Hali hazırda mevcut olan bazı benzeri projelerden teknik özellikleri ile ayrılıyor bu sistem. Özellikle bu sistemin cihazın araçta çalışır haldeyken aküyü bitirmemesi anlamında nanovat teknolojisi kullanılıyor. Bir diğeri ise tek ekran üzerinde hem kamera verilerinin hem de koltuklardaki sensörlerin anlık durumlarının görüntülenmesi için özel bir görüntü transferi gerçekleştirdik.” Dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL