Elazığ

ELAZIĞ KÜLTÜR VE TANITMA VAKFI, TÜRKİYE VE ELAZIĞ’IN DÜNYA TARIMINDAKİ YERİNİ DEĞERLENİRDİ

Elazığ Kültür Ve Tanıtma Vakfı Dünya tarımında yerimiz ve Elazığ’a özgü tarım modelinin ne olması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.   Elazığ Kültür Ve Tanıtma Vakfı Türkiye’nin Dünya tarımındaki yeni..

ELAZIĞ KÜLTÜR VE TANITMA VAKFI, TÜRKİYE VE ELAZIĞ’IN DÜNYA TARIMINDAKİ YERİNİ DEĞERLENİRDİ

Elazığ Kültür Ve Tanıtma Vakfı Dünya tarımında yerimiz ve Elazığ’a özgü tarım modelinin ne olması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Elazığ Kültür Ve Tanıtma Vakfı Türkiye’nin Dünya tarımındaki yeni ve Elazığ’a özgü tarım modeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamada “Türkiye Hububat Kongresi” nde,  “2020 yılında dünya genelinde tarım ve gıda ürünlerinin toplam ithalatı 1.6 trilyon doları aştı. Ancak Dünyanın en çok para ödenen bu ürün gruplarının ne yazık ki, hiçbirinde Türkiye bulunmamaktadır. Bunu değiştirmek, küresel ligde olmak istiyorsak, bakış açımızı değiştirmemiz, sadece kendimize değil, dışarıya satmak için daha fazla üretmek ve kalitemizi geliştirerek ihracata da yönelmemiz gerekmektedir” denildi.

 

Elazığ ile ilgili yapılan değerlendirmede ise, Elazığ’a özgü yeni bir tarım modeli yaratmanın gerektiği vurgulanırken, “Organik Tarım” ve “İyi Tarım” avantajına sahip bir il olmasına dikkat çekildi. Açıklamanın devamında, “Bunun dışında Elazığ sebze yetiştiriciliğinde önemli bir kapasiteye sahiptir. Seracılık sektörünün iç pazardan çok yurtdışına satış yaptığı dikkate alınırsa seracılık yatırımının avantajı ortaya çıkmaktadır. Örtü altı yetiştiriciliği ve modern sera konularında hibeli desteklerin iyi değerlendirilmesi halinde bu yatırımların artacağını ve daha çok kişinin organik tarıma yöneleceğini düşünüyoruz” İfadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL