Elazığ

DUMANDAĞ, SORUNLARI TOBB’A İLETTİ

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Başkan Yardımcıları Recep Polatcan ve Mustafa Demir TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Batman da bir araya geldi. Üyelerimizin yaşadığı sorun ve sıkıntıları ..

DUMANDAĞ, SORUNLARI TOBB’A İLETTİ

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Başkan Yardımcıları Recep Polatcan ve Mustafa Demir TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Batman da bir araya geldi. Üyelerimizin yaşadığı sorun ve sıkıntıları  birebir iletme fırsatı buldu.

 

Başkan Dumandağ; Yaşamakta olduğumuz pandemi süreci ile beraber zaten üyelerimiz zor bir dönem geçirmektedir . Son dönemde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ile beraber bu durum daha da kötüleşti. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerimize devlet destekleri sağlanamaz ise 2022 yılında daha zor günler kapıda olacaktır” dedi.

Sektörde yaşanan sorunların daha büyük sıkıntılara yol açmaması için, alınacak tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin iletti.

iç piyasada yaşanan artışların önlenmesi için stratejik önemi olan ve hayvan yemi girdisinde önemli bir yere sahip olan kepeğin ihracatı sınırlandırılması gerektiğini,

“TMO hayvancılık ile uğraşan üreticilere ve yem üreten fabrikalara belirli oranlarda hammadde desteğinde bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilimizde faaliyet gösteren besicilere arpa desteği sağlandı, fakat gelen arpa yeterli değil.

Başkan Dumandağ, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Elazığ’a davet etti.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ,Elâzığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’a teşekkür ederek, En kısa sürede elazığ’a geleceğini ve  Elazığ Ticaret Borsası Üyelerinin bu sorunları hakkında TOBB Başkanı Olarak üzerine düşen ne olursa olsun yapacağını söyledi. Elazığ’a selamlarını iletti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL