Elazığ

TÜRK-İŞ’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

TÜRKİŞ Elazığ İl Temsilciği tarafından asgari ücreti belirlemek üzere yapılacak toplantı öncesi açıklama yapıldı.   2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere düzenlenecek ilk toplantı, 1 Aralık 2021 Çarşamba..

TÜRK-İŞ’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

TÜRKİŞ Elazığ İl Temsilciği tarafından asgari ücreti belirlemek üzere yapılacak toplantı öncesi açıklama yapıldı.

 

2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere düzenlenecek ilk toplantı, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü yapılacak.

Bu kapsamda açıklama yapan Türk-İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara asgari ücretin, belirledikleri ve savundukları ilkeler doğrultusunda karara bağlanmasının büyük önem taşıdığının altını çizdi. Yapılan açıklamada, “Ekonomide özellikle son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağanüstü dalgalanma ve başta gıda ve kira olmak üzere temel mal ve hizmet fiyatlarında görülen artışlar, emeğinden başka hiçbir geliri olmayan ücretli çalışanların satın alma gücünü geriletmiştir. Bu nedenle, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin, ekonomide yaşanan gelişmeler de dikkate alınarak, insana yakışır bir yaşam düzeyini sağlayacak şekilde tespit edilmesi gereği ortak düşüncemizdir” denildi

 

“ASGARİ ÜCRETİN DÜŞÜK BELİRLENMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Türk-İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, “Asgari ücret bir pazarlık ücreti değildir. İşçinin ailesiyle birlikte insanca yaşamasını sağlayacak gelirdir. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum gerekçesiyle asgari ücretin düşük belirlenmesi kabul edilemez. Asgari ücretin saptanmasında Anayasa’da yer alan “geçim şartları” yaklaşımına öncelikle uyulmalıdır. Günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre işçinin ve ailesinin insanca yaşamasını mümkün kılacak ve insanlık onuruyla bağdaşacak asgari ücret belirlenmelidir” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL