Teknoloji

YAKITTA YENİ DÖNEM

Bilim adamları, güneş ışığından ve havadan karbon nötr sıvı yakıtlar üretebilen bir tesis inşa ettiler.    Bir sonraki hedef, bu teknolojiyi endüstriyel ölçeğe taşımak ve rekabet edebilirliği sağlamak olacaktır. Araştırmacılar şimdi..

YAKITTA YENİ DÖNEM

Bilim adamları, güneş ışığından ve havadan karbon nötr sıvı yakıtlar üretebilen bir tesis inşa ettiler. 

 

Bir sonraki hedef, bu teknolojiyi endüstriyel ölçeğe taşımak ve rekabet edebilirliği sağlamak olacaktır. Araştırmacılar şimdi bu yeni güneş reaktörünün nasıl çalıştığını ve ‘güneş kerosen’ üretimini genişletmek için teşvikler sağlayacak bir politika çerçevesinin ana hatlarını açıklıyor. Karbon nötr yakıtlar, havacılık ve deniz taşımacılığını sürdürülebilir kılmak için çok önemlidir. Zürih, geliştirilmiş bitki sentetik sıvı yakıtlar üretmek için kullanılabileceğini salma kadar CO2 gibi, daha önce bunların üretimi için havadan ekstre edilmiştir olarak yanma esnasında, CO 2 ve su güneş enerjisi ile çevre havası ve bölünmüş doğrudan ekstrakte edilir. Bu işlem, daha sonra kerosen, metanol veya diğer hidrokarbonlara işlenen bir hidrojen ve karbon monoksit karışımı olan sentez gazı verir.

ETH Zürih’te Yenilenebilir Enerji Kaynakları araştırma ekibi, son iki yıldır ETH’nin Zürih’teki Makine Laboratuvarı binasının çatısında mini güneş rafinerisini işletiyor. Ekip “Bu tesis, güneş ışığını ve ortam havasını damlayan yakıtlara dönüştürmek için tüm termokimyasal sürecin teknik fizibilitesini başarıyla gösteriyor. Sistem, gerçek dünya güneş koşullarında kararlı bir şekilde çalışıyor ve daha fazla araştırma ve geliştirme için benzersiz bir platform sağlıyor” diyor. Teknoloji artık endüstriyel uygulamalarda kullanım için yeterince olgun.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL