Teknoloji

TÜRK GENÇLERİNDEN SANAYİDE KULLANILACAK MÜTHİŞ BULUŞ…

Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge Merkezinde bilgisayar ortamında hazırlanan şekil ve desenleri tasarım kısıtlaması olmadan işleyebilen CNC Router Makinesi üretildi. Testleri başarı ile geçen makine, mesleki eğitimin yanı..

TÜRK GENÇLERİNDEN SANAYİDE KULLANILACAK MÜTHİŞ BULUŞ…

Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge Merkezinde bilgisayar ortamında hazırlanan şekil ve desenleri tasarım kısıtlaması olmadan işleyebilen CNC Router Makinesi üretildi. Testleri başarı ile geçen makine, mesleki eğitimin yanı sıra sanayide de kullanılacak.

 

 

Oldukça düşük maliyetle üretilen CNC router, testlerden başarı ile geçti.

Sanayide yaygın olarak kullanılan CNC router, bilgisayar destekli olarak çalışıyor; X, Y ve Z olmak üzere 3 eksen boyunca birbirinden bağımsız hareket etme özelliği taşıyor. Dolayısıyla, bilgisayar ortamında hazırlanan şekil ve desenleri, tasarım kısıtlaması olmadan işleyebiliyor. Tokat’ta üretilen CNC router, öncelikli olarak meslek liselerinde eğitim amaçlı olarak kullanılacak.

Kurulan  Ar-Ge merkezleri mesleki eğitimde fikrî mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi CNC tezgâhların tasarım ve üretim çalışmalarına ağırlık veriyor.

Üretilen makine, testleri başarıyla geçti. Burada üretilen makineleri, diğer meslek liselerinin eğitimlerinde de kullanılacak. Aynı zaman da ağırlıklı olarak da ülkemiz sanayisinin talepleri karşılanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL