Ekonomi

VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ İHTİYAÇ KREDİSİNDE BULDU!..

Her geçen gün Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte, halk çareyi ihtiyaç kredisinde buldu. Bankalara borcu olanların sayısı artarken, borcunu ödeyemeyenlerin sayısında da artış gözlendi.   Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu..

VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ İHTİYAÇ KREDİSİNDE BULDU!..

Her geçen gün Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte, halk çareyi ihtiyaç kredisinde buldu. Bankalara borcu olanların sayısı artarken, borcunu ödeyemeyenlerin sayısında da artış gözlendi.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, vatandaşların bankalarda kullandığı tüketici kredilerin miktarı geçen yıldan bugüne kadar 60 milyar daha artış göstererek Eylül sonu itibariyle 736 milyar 417 milyon lira oldu.

Bu artışların en büyüğü 51 milyar lira ile ihtiyaç kredisi iken, 6 milyar konut kredisi, 3 milyar lira ise taşıt kredisine yaşandı.

Eylül 2021 sonucunda tüketici kredisi kullanımında ve bireysel kredi kartı harcamalarında toplam tutar 925 milyar lirayı buldu. Bireysel kredi kartları 189 milyar lira tutarken, ihtiyaç kredilerin toplamı ise 439 milyar liraya çıktı.

BORÇLULAR KERVANINA 1 MİLYON KİŞİ DAHA KATILDI

Konut kredisi 283 milyarı bulurken, taşıt kredisi ise 14 milyar lirayı buldu. Kredi kartlarıyla yapılan 189 milyar liralık harcamanın 76 milyar lirası taksit ile yapıldı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, son bir yılda bireysel kredi kullanan kişi sayısında 1 milyon kişi daha artış göstererek 34,6 milyon kişiye çıkarken, kredi bakiyesi ortalama olarak 28,3 bin TL civarında gerçekleşti. İlk defa kredi kartı alan kişi sayısı 210 bin kişi olurken, ilk defa tüketici kredisi kullanan kişi sayısı 103 kişi oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL