Siyaset

AKIN: “TÜRKİYE YABANCI BANKALARIN SÖMÜRGESİ HALİNE GELDİ”

Saadet Partisi  Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme dair açıklamalarda bulundu.     Akın yaptığı basın açıklamasında; Milletimiz son 20 yıl içerisinde uygulanan ekonomik politikalardan dolayı, huzuru ve mutluluğu kaybetmiştir…

AKIN: “TÜRKİYE YABANCI BANKALARIN SÖMÜRGESİ HALİNE GELDİ”

Saadet Partisi  Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

Akın yaptığı basın açıklamasında;

Milletimiz son 20 yıl içerisinde uygulanan ekonomik politikalardan dolayı, huzuru ve mutluluğu kaybetmiştir. Aslında ortada bir model dahi yoktur. Bir ülkenin fabrikalarının satılması, zam, vergi, dış borç, iç borç bir ekonomik model olmaktan ziyade, ülkeyi batırma operasyonudur. Bu yapılan şeyleri milli bir akılla izah edemezsiniz. Evet bir takım şeyler yapılmıştır ancak yapılan tahribat karşısında önemsiz kalmıştır. Milli olmak, bu ülkeyi yüzlerce yıl boyunca ayakta tutan kendi inancıyla, kendi gelenekleriyle, kendi genetiğiyle uyumlu iradenin ortaya koyulmasıdır. Ancak AKP iktidarına baktığınız zaman daha önceki hükümetlerden daha fazla bir şekilde kapitalist ve emperyalist sistemin enstrumanları olan faiz, borç, vergi gibi milletin kanını emen, onları fakir düşüren sistemleri uygulamıştır.  Tabiri caizse almış olduğu faizli dış borçlarla 1 liralık yatırımı(çoğu yatırım değil) 10 liraya maletmiş, nesilleri yabancı bankalara borçlu kılmıştır. 

PARAMIZ SADECE DOLAR KARŞISINDA DEĞİL, 

EKMEĞİN KARŞISINDA BİLE DEĞER KAYBEDİYORSA, KİMSE DÜZGÜN BİR YÖNETİMDEN BAHSEDEMEZ. 

Uygulanan ekonomik modele baktığınız, kendi kaynaklarımızı harekete geçirerek değil, üreterek değil, borçla, vergiyle, zamla hazineye para aktarılıp milletin geleceğinin karartıldığını, kamburunun çıkarıldığını görüyoruz. Bu yönetim anlayışıyla paramız sadece dolar karşısında değil, ekmeğin karşısında bile değer kaybettiği için ekmek zamlanıyor. Bu mantık, bu anlayış terkedilmediği sürece kim gelirse gelsin bu ülkeyi kurtaramaz. Bu yüzden yıllardır söylediğimiz gibi bu ülkenin Adil, milli bir ekonomik düzene ihtiyacı vardır ve bu modeli Erbakan hocamız çok kısa bir süre uygulamış insanlar huzur ve saadet bulmuştur. Bunalımdan çıkmanın tek yolu Saadet Partisini iktidara getirmektir.

ELAZIĞ’IN TÜM İLÇELERİ YILLARDIR SİYASİ OLARAK SÖMÜRÜLÜYOR ! BİZ GELDİĞİMİZDE İŞSİZ GENÇ BIRAKMAYACAĞIZ. 

Vatandaşlarımdan rica ediyorum. İlçelerimize gidip bir gezsinler. Hepsi yıllardır hep aynı durduğu yerde duruyor. Bu kadar siyasetçi çıktı, ilçelerde yapıla yapıla 1-2 çocuk parkı, şanslı bir ilçeyse yeni bir kaymakamlık binası biraz daha şanslıysa yılda bir festival yapılıyor. Soruyorum ilçeleri ömürde bir gezen vekiller bu ilçelerdeki nüfusu korumak için, gençlerine iş vermek için hangi fabrikayı, tesisi yaptılar. Ya da yapmaya vesile oldular. Ya da hangi ilçeyi turizme kazandırdılar veya hangi ilçeyi tanınmayacak kadar güzelleştirdiler. 20 yıldır bırakın böyle şeyler yapmayı bir proje bile çıkıp açıklamadıklarını görüyoruz. Bu insanları yanıltıp, sömürmek değildir de nedir ? Biz geldiğimizde inşallah her ilçeye bir fabrika kurarak, ilçenin her alanda kalkınmasını sağlayarak işsiz genç bırakmadığımız gibi tersine göçü sağlayacağız. 

ELAZIĞ’DA EKMEĞİN GRAMAJINI DÜŞÜRENLER, SAHADA VATANDAŞI DİNLİYORMUŞ GİBİ YAPARAK SEÇİMİ KAZANAMAYACAK! 

Vatandaşımız artık eğriyi doğruyu çok iyi anladı. Bu ülkede iktidar tarafından 19 yıldır gözardı edilemeyecek hatalar yapıldı. Bunlar yapılırken vatandaşa hiçbirşey sorulmadı. Sahada bir kaç kişiyi dinliyormuş gibi yapmak AKP’nin 19 yıldır yaptığı büyük hataları telafi etmeyecek. Bu ülkenin kaynakları 19 yıldır, yüksek faizli borçlarla dış güçlere aktarıldı ve aktarılmaya devam ediyor. Bu ülkenin fabrikaları kapatıldı, ithalat cennetine çevrildi. Üretim azaldı, bunu yıllık tüketilen elektrik miktarından çok rahatlıkla anlayabilirsiniz, kimse bu gerçeği saklayamaz. İşsizlik had safhada, ve doğru dürüst bir tarım, eğitim, vb politikalar yok bunu herkes biliyor. Vatandaşlarımız borç, vergi ve zam yükü altında inliyor. Zaten yapılan anketlerde AKP’nin oylarının eriyip yok olmaya yüz tuttuğunu kendileri dahil herkes görebiliyor.

DEPREM KONUTLARI YAPIM İŞİ,  İŞ BİTİM SÜRESİNİN 3 KATINI GEÇTİ. UYGULANMIŞ TEK BİR CEZA GÖSTERİLEMEZ!

Vatandaşlarımız 3. kışını konteynırlarda geçirecek. İnsanın bu kadar küçük bir alanda yaşaması bile bir bunalım sebebidir. Bakınız deprem konutlarının önündeki levhalarda yazan yapım süreleri, normal iş bitim süresinin neredeyse 3 katına çıktı. Uygulanan tek ceza gösterilemez tek yaptırım gösterilemez. Kim bunun hesabını soracak. Tabi ki vatandaş soracak, Saadet partisi soracak.

DEPREM EVLERİ ÜCRETSİZ VERİLMELİ

Biz her zaman ifade ettik 1977 depreminde 14 bin konutu vatandaşa 6 ayda yapıp ücretsiz verdik. Yine veririz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunların elinde her imkan var ama hala vatandaşa zulmediyorlar. Ve üstüne üstelik para talep ediyorlar. Allah bunun hesabını soracak.  

SAYIN ŞERİFOĞULLARI, ELAZIĞ BELEDİYESİNİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLÜYOR.

Elazığ Belediyesinin yurt dışından alacağı faizli devasa krediden vazgeçmesini talep ediyoruz. Bu memleketi borç batağına sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Bir yatırım yapılacaksa bu devletimizin imkanları ve öz kaynaklarla yapılmalıdır. 20 senede ülkemiz AKP tarafından borç batağına sürüklenmiştir. Dolar 1 liradan 10 liraya çıkmış milletimiz perişan olmuştur. Sayın Şerifoğulları buna bakıp ibret almalıdır ve aynı hataya düşmemelidir. 

ELAZIĞ BELEDİYESİ HALK EKMEĞİ KURMALIDIR! 

Sayın Şerifoğulları halkı dinleme ve hizmet konusunda samimiyse, halkın çıkarı için, yapılan ekmek zammı nedeniyle dar gelirli vatandaş İçin HALK EKMEK fabrikasını kurmalıdır. Bu çağrımızı yineliyoruz. 

ELAZIĞ’DA HEKİMLERİN VE HASTALARIN SORUNLARININ ALTINDA KÖTÜ YÖNETİM YATIYOR !  

Üniversite ve şehir hastanelerinde hem hekimlerin yükünün hafifletilmesi hemde hastaların sağlık hizmetlerine zamanında ulaşılabilmesi için bir an önce hekim eksikliği ve teçhizat eksikliği giderilmesi gerekiyor. Bu durumu ise ancak hastane yönetimi çözebilir. Bundan dolayıdır ki hastane yönetimini göreve çağırıyoruz. Bir hastanın ultrason gibi sıradan bir hizmete günlerce ulaşamamasını kimse savunamaz. Hasta psikolojisini anlamayan bir tedavi anlayışı eksik bir anlayıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL