Elazığ

“DOĞALGAZIN GELMESİ, SİVRİCE’NİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Sivrice Belediye Başkanı Sayın Turgay Gündoğan İle bir söyleşi gerçekleştirdik. Gazetemize, şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.     “ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR” Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan,..

“DOĞALGAZIN GELMESİ, SİVRİCE’NİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Sivrice Belediye Başkanı Sayın Turgay Gündoğan İle bir söyleşi gerçekleştirdik. Gazetemize, şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR”

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, ilçedeki okullarda bu yıl LGS sınavına girecek olan tüm 8.sınıf öğrencilerine konu anlatımlı soru bankası ve her ders için test kitapları hediye etti. Çocuklarımızın başarıları için her zaman yanlarında olup her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini söyledi. Turgay Gündoğan; “Çocuklarımız geleceğimizdir, onlara ne kadar iyi eğitim ve öğretim verirsek, onları geleceğe o kadar iyi hazırlamış oluruz”. Önümüzdeki günler içerisinde spor, kültür ve sanat konularında da çeşitli faaliyetlerde bulunarak, çocukların ve gençlerin gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.


“DOĞALGAZIN İLÇEYE GELMESİ, İLÇENİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”
Doğalgazın ilçeye gelmesi konusuyla ilgili bilgi veren Gündoğan, “Enerji Piyasası Denetleme Kurulunun 11 Şubat 2021 tarihli toplantısında alınan karar ile Sivrice İlçesi de doğalgaz dağıtım kapsamına alınmıştı. 17 Eylülde Aksa Elazığ Doğalgaz Şirketi ilk kazmayı vurdu. Yaklaşık bir aylık bir süre içerisinde ilçeye yeni yapılan konutlara ve hazar mahallemizin büyük bir kısmına doğalgaz çekimi tamamlandı. Kasım ayı itibariyle ilçemizde doğal gaz kullanımına başlanacaktır. Bu yıl yaklaşık 6 km.lik hat çekimleri yapılmış olup alandaki 310 konut ve resmi kurumlara ve hazar mahallemizin bir kısmına gaz verilmeye başlanacaktır. Önümüzde ki yıl genişleme kapsamına alınarak hem ilçede yapılacak olan ikinci etap konutlarına hem de diğer mahallelerdeki konutlara gaz çekimi tamamlanacaktır. Doğalgazın ilçeye gelmesi, ilçenin büyüyerek gelişmesi açısından önem arz etmektedir. Günümüz yaşam şartları dikkate alındığında insanların artık sobalı evlerde oturmak istememesi ve bunun da ilçeden sürekli göçlere neden olduğu, ısınma probleminin giderilmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutların yapılmasıyla bu göçlerin tersine döneceği kuşkusuzdur” dedi.

“HER BAŞARI ÖDÜLLENDİRMEYİ HAK EDİYOR”
LGS sınavında başarı gösterip, Fen Liselerine ve nitelikli okullara yerleşen öğrencilere başarılarından dolayı bisiklet hediye eden Turgay Gündoğan; “Her başarı ödüllendirmeyi hak ediyor. Bundan sonraki dönemlerde de herhangi bir alanda başarı gösteren çocuklarımızı ödüllendirmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL