Siyaset

“AK KADROLAR BU AZİZ ŞEHRE EN GÜZEL HİZMETİ GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR”

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Sayın Şerafettin YILDIRIM ile röportaj yaptık. Gazetemize, parti çalışmaları, şehrin sorunları ve çözüm yolları hakkında açıklamalarda bulundu.     1-Sayın Başkan Elazığ’da sıkıntılı bir süreçte..

“AK KADROLAR BU AZİZ ŞEHRE EN GÜZEL HİZMETİ GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR”

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Sayın Şerafettin YILDIRIM ile röportaj yaptık. Gazetemize, parti çalışmaları, şehrin sorunları ve çözüm yolları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

1-Sayın Başkan Elazığ’da sıkıntılı bir süreçte il başkanı oldunuz. Bazı toparlanmalar oldu, ancak yine de belli başlı bazı sorunlar devam etmekte. Siz bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ben yaklaşık bir yıl önce bu göreve başladım. Göreve gelir gelmez ilk olarak çalışma arkadaşlarımızı belirledik. Sonra kongrelerimizi tamamladık ve yola koyulduk. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerek kamu kurumlarında gerek diğer alanlarda vatandaşımız daha iyi nasıl hizmet alabilir konusunu dert edinerek çalışıyoruz. Çalışmadan kastım şudur. Var olan sorunları çözmek. Tabi biz yıllardır siyasetin içerisinde olduğumuz için şehrin sorunlarına doğal olarak hakimiz. Böyle bir makama gelince de bu sorunları nasıl çözebilirim diye kendime dert edindim. Şehirde sorun var mı var. Yok diyemeyiz ancak daha önceki röportajlarımda da belirttiğim gibi bu sorunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Biz sorunları asgariye indirmek için birlikte ve beraberlik içerisinde üst düzey bir çaba sarf ediyoruz.
2-Elazığ’daki sorunlar yumağında bazı kurumların çalışmaları eleştiriliyor. Bu yüzden de iktidar Partisi suçlanıyor. Size göre partiye haksızlık mı yapılıyor yoksa eleştiriler doğru mu?
Biz göreve geldiğimiz günden itibaren hep eleştiriye açık olduğumuzu, istişareye önem verdiğimizi söylüyoruz. Yani bu şehirde elbette sorunlar var, elbette bazı kurumlarda işler ağır ilerliyor. Yani bu durum böyle diye iktidar partisini yerden yere vurmanın mantığı yok. Çünkü iktidar partisi 20 yıllık zaman zarfı içerisinde çok önemli hizmetler yaptı Elazığ’a. Bunları görmeden “Elazığ’a hiçbir şey yapılmadı” demek gerçekten mantık dışı. Çok daha iyi şeyler yapılacak bundan sonraki süreçte. AK Kadrolar bu aziz şehre en güzel hizmeti getirmek için mücadele ediyor. Güzeli görmemek, kötüyü gün yüzüne çıkarma çabasında olmak bence hoş bir tutum değil. Bu durum şehrimize zarar veriyor. Şehrimiz bu tür algı operasyonlarıyla maalesef enerji kaybediyor. Biz bunlarla zaman kaybetmemeli, el ele vererek şehrimize ne kazandırabilirizi düşünmeliyiz.
3-Sizi sürekli sahada görüyoruz, insanların sorun ve sıkıntılarını dinliyorsunuz. Bu kapsamda sorun olan konularla ilgili hangi çalışmaları yapıyorsunuz?
Tabi bizler insanımızı seviyoruz. İnsanlarımızın sorunlarını dinlemeyi, onlarla kucaklaşmayı, dertleşmeyi seviyoruz. İnsanımızın gülen yüzünü görmek bizim enerjimizi arttırıyor. Hamd olsun gittiğimiz her yerde güzel bir şekilde karşılanıyoruz. Hal böyle olunca biz insanımıza daha çok gitmeye gayret ediyoruz. Enerjimizi arttıran bu ziyaretlerimiz bizi heyecanlandırıyor, partimiz adına bize umut veriyor. Siz mutlu olduğunuz bir şeyi yapmaktan geri durur musunuz? Elbette ziyaretlerimizde günlük muhabbetlerin yanı sıra sorun ve taleplerle de karşılaşıyoruz. Çözebildiğimizi anında çözüyor, çözemediğimizi ilgili makamlara ileterek çözüm talep ediyoruz. Parti binamızda, dışarıdaki gezilerimizde her gün onlarca talep geliyor. Biz yılmadan, usanmadan bunları dinliyoruz. Sorununu çözdüğümüz insanımızın duası, güler yüzü bizler için en büyük mutluluk oluyor.
4-Devlet o kadar yatırım yapmasına ve Ak Parti milletvekilleri buraya gelip gitmesine rağmen Elazığ’da en dikkat çeken isim Gürsel Erol oldu. Bunu siz neye bağlıyorsunuz?
AK Parti kurulduğu 2001 yılının ardından ilk seçimlerine 2002 yılında girdi. Şimdi 2021 yılındayız. Yaklaşık 20 yıl geçmiş aradan. 2001’de doğan bir çocuk bugün 20 yaşında bir delikanlı. Yani partimizin iktidarda kaldığı sürede bir ömre tekabül ediyor. Bunca yıldır iktidar olan bir parti elbette çok eleştirilecek, hatası varsa en gür sesle söylenecek. Elazığ kurulduğu günden itibaren AK Parti’ye en çok destek veren illerden biri. Her dönem en çok milletvekili çıkaran şehirlerden biri. CHP 41 yıl aradan sonra Elazığ’dan bir milletvekili çıkardı 2018 seçimlerinde. Tabi biz halkın iradesine sonuna kadar saygılıyız. Neden seçtiniz, neden oy verdiniz deme gibi tavrımız asla olamaz. Bize oy vermeyen insanların gönlünü yeniden kazanmak, desteğini yeniden almak için çalışıyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi iktidar partisi her zaman eleştirilmek istenen partidir.
5- 2023 seçimlerine nasıl hazırlanıyorsunuz?
AK Parti kurulduğu günden beri her an seçime hazırdır. AK Parti’nin geldiği gelenek itibarıyla bir önceki seçim gecesinden itibaren yeni seçimlere hazırlanmayı siyasetinin temel ilkelerinden biri olarak benimsemesi bunun en güçlü göstergesidir. Zaten AK Parti’ye değişimci ruhu üfleyen unsur siyasette her daim hazır olma güdüsüdür. Seçimlere hazırlık bağlamında kendi iç yenilenmemizde önemli bir aşama olan il ve ilçelerde ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerimizi yaptık. AK Parti olarak yeni bir heyecanla, daha büyük bir aşkla Cumhur İttifakı kapsamında 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz. Şunu unutmayalım, 2023 Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer yılı olacaktır.
6- Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Öncelikle şahsıma böyle bir imkân tanıdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Basın bizim için çok önemli. İlk günden itibaren siz değerli gazeteci arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Yaptığımız çalışmaları sizler aracılığıyla kamuoyuna aktarma fırsatı buluyoruz. Ben bu ulvi görevi ifa etmenizden ve bizlere desteklerinizden ötürü yönetim kademenize ve gazete çalışanlarına şükranlarımı sunuyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL