Türkiye

“KÖPRÜ YAPILIRSA PERTEK-ELAZIĞ ARASI DAHA YAKIN OLACAK”

Pertek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Abdurrahman Yalgın ile röportaj yaptık. Bize, ilçesindeki sorunlar ve yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.     “ESNAF KREDİLERİNİN YUMUŞATILMASI GEREKİYOR” 6..

“KÖPRÜ YAPILIRSA PERTEK-ELAZIĞ ARASI DAHA YAKIN OLACAK”

Pertek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Abdurrahman Yalgın ile röportaj yaptık. Bize, ilçesindeki sorunlar ve yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

“ESNAF KREDİLERİNİN YUMUŞATILMASI GEREKİYOR”

6 yıldan beri görevini sürdürdüğünden bahseden Pertek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Sayın Abdurrahman Yalgın, “En son 25 Temmuz 2021 yılında kongreden tekrar seçildim, geldim. O zaman bizim 67 tane üyemiz vardı, şu anda 225 tane üyemiz var, 225 üyeyle esnafımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Kredi bazında hazine destekli kredilerimiz var, tüm esnaflarımızın sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu anda Pertek’te son iki yıldır dünyaya etkileyen bir pandemi süreci var. Bu yüzden 2020 yılında esnafımız bayağı sıkıntı çekti. Bu sıkıntılar ile birlikte esnafımıza sahip çıkmaya çalıştık, krediler ertelendi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımızın sayesinde 6 ay sonra geri ödemeli 25 bin tl. kredi desteği sunuldu. 170’e yakın esnafımız kredi aldı, bu esnafımıza bir can suyu oldu. Esnaflarımızın kredi yönündeki taleplerini en iyi şekilde karşılamaktayız, hiç kimseye yok demedik, esnafımızın hiçbirini dışlamadık, yapmaya da lüksümüz yok. Ben de esnafım zaten. Pertek esnafının her birine teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreçte halka hizmet ettiler yani iyi bir iş sergilediler. Bizim esnafımızı zor durumda bırakan marketler zinciri var. Bunlar her türlü malzemeyi satabiliyor, esnaflarımız bunu yapamıyor. Esnafımıza Türkiye genelinde yapılması gereken yapılıyor. Bize esnaf kredileri verildi, o krediler usulünce faizi ertelendi ama bana göre keşke de faizsiz ertelenseydi… Uzun vadeli 5 yıllık bir süre var, ancak çoğu esnafın da 3.5 yılı kalmış, 2 yıl kredisi kalmış ödeyemez durumda. Esnaf kredilerinin yumuşatılıp esnafı zor durumda bırakmayacak tarzlarda geri dönüşüm olsa daha mantıklı olacağını düşünüyorum” dedi.

“TUNCELİ VE PERTEĞİN TURİZME KAZANDIRILMASI LAZIM”

Bu yöre insanının iki önemli sorunu olduğundan söz eden Yalgın, “Tunceli ve Pertek halkının iki sorunu var. Birincisi işsizliğin tamamen giderilmesi, ikincisi de köprünün yapılarak faaliyete geçirilmesi. Turizm merkezi olan Tunceli ve Pertek ilçesinin turizme kazandırılması gerekiyor. Pertek’te 2 tane camimiz var. Çelebi Ağa Cami, bir de Sungur Bey Cami. Selçuklu döneminde yapılmıştır, diye biliyorum. Ayrıca bir de Sağman kalesi ve Pertek kalesi var.
Yaptığımız hizmetlere gerekli destek verilmiyor. Kafile halinde gelen turistler Perteğe bakarak geçiyorlar. Bakmaktansa gezip, görüp Perteği anlayarak geçmeleri gerekiyor. Perteğin tarihi dokusunu bozmadan halkın yabancı turistlerin gelip, barınabileceği alanlarımız, otellerimiz yok. Oturacak bir aile parkı yok, bunlar çok önemli hususlar… Bunun Yerel Yönetimler bazında, Ankara üzerinden Turizm Bakanlığı veya Kültür Bakanlığı nezdinde bir el atılırsa, memnunluk duyarız” dedi.

“PERTEK KÖPRÜSÜ CAN SUYU OLACAKTIR”

Pertek Köprüsü projesinin önemsenmediğinden dem vuran Yalgın, “Köprü için yıllar önce proje yapıldı, müracaat edildi, ancak hep proje olarak lafta kaldı. Pertek ve Elazığ’ı birbirine bağlayacak Pertek Köprüsü’nün bir an önce yapılmasının tüm bölgeye can damarı olarak hayat suyu vereceği kaçınılmazdır. Bununla birlikte doğu da kalkınacak.
Belediye başkanlığımız olarak da, kaymakamlık olarak da üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Buradan sizlerin aracılığıyla, yetkililerimize, Ulaştırma Bakanlığımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; köprümüzü yapsa çok memnun oluruz” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL