Elazığ

“YÜKSEK STANDARTLARDA BİR BASKİL KURMANIN BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Baskil Belediye Başkanı Sayın Av. İhsan AKMURAT ile röportaj yaptık. Gazetemize, yapmış olduğu çalışmalar, gelecekteki projeler, ilçenin sorunları ve daha bir çok konular hakkında açıklamalarda bulundu.     1-Sayın başkanım..

“YÜKSEK STANDARTLARDA BİR BASKİL KURMANIN BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Baskil Belediye Başkanı Sayın Av. İhsan AKMURAT ile röportaj yaptık. Gazetemize, yapmış olduğu çalışmalar, gelecekteki projeler, ilçenin sorunları ve daha bir çok konular hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

1-Sayın başkanım sizi tanıyabilir miyiz?
1974 yılında Elazığ Baskil’de doğdum. İlk ve orta öğrenimini Baskil Atatürk İlkokulunda, lise eğitimini ise Baskil Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi kazandım. Lisans eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 10 yıl Elazığ’da Serbest Avukat olarak çalıştım.
2002 ‘de AK Parti Baskil İlçe Teşkilatının kurulmasında aktif olarak görev aldım. AK Parti Baskil İlçe Başkanlığı yaptım. Vatani görevimi İstanbul Kartal’da 2. Zırhlı Tugayında yaptım.
29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde Baskil Belediye Başkanlığına seçildim. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlere AK Parti Baskil Belediye Başkan Adayı olarak katıldım ve tekrar Baskil Belediye Başkanı oldum. 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti Baskil Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdim. Vatandaşlarımızın tevazusu ve desteğiyle tekrar seçildim. Görevimin başındayım.
Orta düzeyde İngilizce biliyorum, evli ve iki çocuk babasıyım.

2-Sayın Başkanım 2’inci dönemde de oyların çoğunluğunu alarak başkan seçildiniz bu sürede Baskil ilçesinde ne gibi çalışmaları hayata geçirdiniz?

Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Yerel yönetimlerde ilk zamanlar, her zaman projelerin başlangıç ve hazırlık aşamasıdır. Projeler oluşturmak ve bunların yürüyebilmesi için belirli bir süreye ihtiyacımız vardı. Biz bu süreyi çok iyi değerlendirdik. Bu anlamda iyi bir yere geldik. Önümüzdeki yıl yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini daha da iyi göreceğiz. Seçim sürecinde söz verdiğimiz bazı projeleri hayata geçirmeye başladık. Baskil Belediyesi Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezi Bina Yapımı, Baskil Belediyesi Çok Amaçlı Salonu, Baskil İlçe Hastanesi, Baskil Meslek Yüksek Okul, Alt Yapı Ve üst yapı çalışmaları, Araç filosu güçlendirme, Baskil Gençlik Merkezi ve Baskil Hükümet Konağı ile Baskil Belediyesi Hizmet Binası gibi projelerimiz devam etmektedir.

3- Başkanım Sosyal medyada paylaşımlarınızdan gördüğümüz kadarıyla Muhtarlarla çok sık bir araya geliyorsunuz. Muhtarların size ilettiği sorunlar nedir? Bu kapsamda belediye olarak onların hangi sorunlarını çözdünüz?

Evet, sağ olsunlar muhtarlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. İlçemizde 60 köy 6 merkez mahalle muhtarlığı bulunmaktadır. 66 muhtarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Ayrıca Yerel yönetimlerde hizmetlerin yanı sıra biz bölgesel kalkınmayı düşündüğümüz için; Baskil Elazığ arasında bulunan köylerimizin muhtarları ile sürekli görüşüyoruz. Birlikte yapabileceğimiz işler için gerekli kurumları ziyaret ediyoruz. Her tafta bir köyü ziyaret ediyorum. Köyde muhtarımız ve vatandaşlarımız ile köyün temel sorunlarını değerlendiriyoruz. Talepleri gerekli kurum ve kuruluşlara bildiriyorum yapılması için ricada bulunuyorum.
Muhtarlarımız genelde köyü ve mahalleri için; cenaze hizmetleri, yol, elektrik ve içme suyu gibi konuları talep ediyorlar. Belediye olarak imkânlar ölçüsünde muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz.

4- Kıymetli Başkanım Baskil’e yönelik güzel projelerinizden bize bahsedebilir misiniz / hayalim dediğiniz bir projeniz var mı?

Her şeyden önce, ilçemizin yapılanmasında amacımız vatandaşlarımızın gündelik hayatını kolaylaştıracak ve hayat kalitesini yükseltecek çalışmalar yapıyoruz. Projelerimizi bu temel ilke üzerinde oluşturuyoruz. İmar planlaması düzgün, doğayı koruyan, sürdürülebilir çevre anlayışını egemen kılan, yeşil alanları yüksek standartlarda bir Baskil kurmanın bilinci ile çalışıyoruz.
Bitmiş Projeler;
1- Baskil Belediyesi Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezi
2-Baskil Merkez Mahallelerinde alt yapı, yol kaldırım/Peyzaj çalışmaları
3-Canbeyler Mahallesi dere ıslah çalışması, mesire alanları ve Park düzenleme Projesi
4- Belediye araçlarının güçlendirilmesi, yenilenmesi
Devam Eden Projeler;
1- DAP Bölge Kalkınma başkanlığı Ve Baskil Belediyesi ortaklığıyla Kayısı Entegre Paketleme Fabrikası Projesi;
2- Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Ve Baskil belediyesi ile , 2 basketbol 1 halı saha yapımı Projesi,
3- Millet Bahçesi(Oyun parkı, mesire yerleri),
4- Baskil Hükümet Konağı ile Baskil Belediyesi Hizmet Binası Projesi
5- Baskil Merkez Mahallelerinde alt yapı, yol kaldırım/Kilitli parke çalışmaları
6- Baskil Gençlik Merkezi Projesi İhale aşamasında
7- Meyve kurutma ve kükürtleme tesisi projesi

5-Kayısı Paketleme Ve Entegre Fabrikası’nın Baskil İlçesi’ne kazanımları ne olacak?

İlçemizde temel geçim kaynağı kayısı olduğu için işleme ve paketleme tesisi eksikliğinden dolayı bu konuda yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda bu yatırımı ilçemize kazandıracağız.
DAP Bölge Kalkınma başkanlığı Ve Baskil Belediyesi ortaklığıyla Kayısı Entegre Paketleme Fabrikası Projemize başladık kaba inşaatı bitti. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız. Gelecek kayısı sezonu için işletmeye açacağız. Baskil Belediyesi Kayısı Paketleme Ve Entegre Fabrikası’nın ilçemize katkısı yüzde yüz olduğu gibi birde katma değeri ayrıca olacaktır. Malum bilirsiniz kayısının işletilmesi ve yurt dışına satılması para etmektedir. O nedenle bizler bu işe öncülük ederek bu yatırımın ilçemize gelmesini sağladık. Hem üretici hem de kayısı tüccarı kazanacak.

6-Kayısı denildiği zaman ilk akla gelen Malatya oluyor. Oysaki hiçbir yerde olmayan sadece Baskil topraklarında yetişen özel aromaya sahip kayısı çeşitleri bulunmaktadır. Siz bir Belediye Başkanı olarak bunun tanıtımı konusunda eksikleriniz olduğunu düşünüyor musunuz? Kayısıyı Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak konusunda herhangi bir çalışmanız bulunuyor mu?

Kayısının Anavatanı Baskil bunu her ortamda dile getiriyoruz. Her ne kadar kayısı işleme konusunda ve tarımsal üretimde zorunlu olarak kayısı ticaretimiz Malatya ile yapıyoruz. Baskil Kayısılarının kıvam olarak dünya da eşi benzeri yoktur. Her yerde kayısı yetişir ama Baskilimizin kayısısı farklıdır.
Baskil Kayısılarını tanıtıyoruz özellikle Covid 19 salgınından önce İstanbul ve Ankara’da yapılan tanıtım günlerinde fuarlara katılarak kayısımızın tanıtımını yapıyorduk.
Baskil Kayısılarının tanıtımı için birçok emeğimiz var. İnşallah salgından sonra hayatta geçireceğiz.

7-Kıymetli Başkanım malumunuz pandemi sürecindeyiz Belediye başkanı olarak halkımızdan isteğiniz var mı?

İlçemizde ve köylerimizde vatandaşlarımız genel olarak bu süreçte çok fedakârlık yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Sokağa çıkma yasaklarına kısıtlamalara uymuştur. Maskelerini takarak ev ve iş yerlerinde temizliğine dikkat etmiştir. Tabi bu süreç halen devam etmektedir. İsteğim aşı yaptıralım, tedbirlere maske mesafe ve hijyene dikkat edelim.

8-Kıymetli Başkanım üç dönem belediye başkanlığı ve Elazığ siyasetinde şuan önemli bir durumdasınız, önümüzdeki süreçlerde siyaset ile ilgili başka hedefleriniz var mı?

İnsanların siyasete giriş nedenleri aşağı yukarı aynıdır. Derdi olan insanlar, hizmet etmek isteyenler, bir yaraya merhem olmayı arzu edenler siyasete girer. Benim için de öyle oldu. Doğduğum ilçeye ve bu ilçede yaşayanlara hizmet edebilmek, için siyasete atıldım. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” denilmiştir. Biz de insanlara faydalı olabilmek için çıktık bu yola.
Başta babam Hacı Salih Akmurat olmak üzere, ailede uzun yıllardır siyasi hizmet çalışmaları olmuştur. Ailem darbe dönemlerinde ve özellikle Demokrat Parti döneminde gerek ilçemize ve ilimize aktif olarak faydalar sağlamıştır. Demokrat Parti geleneğinde yetiştiğimiz için gerek çocukluğumuzda gerekse üniversite döneminde sürekli siyasetin içinde olduk birçok gelişmeye tanıklık ettim.
Üç dönemdir halkımızın tevazusu ile bu göreve geldik. Çok şükür görevimizi ve vatandaşlarımızın taleplerinin karşılamaya çalışıyoruz. Ben insanlara hizmet etmeyi seven biriyim. Bölgesel ve ulusal bazda imkanlar dahilinde aklımda hayalimde bir çok proje yer almaktadır. Cenab–ı hak nasip ederse milletimizin desteği ve tevazusu ile her daim vatanımız ve milletimiz için çalışmaya ve hizmet üretmeye gayret ediyoruz ve edeceğiz. Bu işler önce Allah’ın takdiri, daha sonra sizin duruşunuzla ilgili. İlkeleriniz ve prensipleriniz önemli rol oynuyor.

9-Biz Elazığ Güçlü Haber Gazetesi olarak “MİLLETVEKİLİ OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ” diye bir anket yaptık. Bu ankete sizin de isminizi yazdık. Size çok ciddi anlamda oy çıktı. Bu kadar seveniniz varken milletvekili adaylığını düşünür müsünüz?

İlçemizde aktif olarak uzun yıllar siyasetin içinde olan ailenin bireyi olarak hep insanlara hizmet etmeyi atamızdan dedemizden öğrendik. Vatanımıza ve milletimize hizmet etmekten keyif alan biri olarak işimi severek yapıyorum. Sevenlerimin olması onların teveccühü; var olsunlar Allah eksikliklerini vermesin.
Halkımızın tevazusu ile şuan 3 dönemdir belediye başkanlığı yapmaktayım. İlk önce ilçemiz sonra bölgemiz için çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bütün siyasilerde olduğu gibi benimde düşüncelerim var; Allah nasip ederse milletimizin desteği ve tevazuusu ile her daim vatanımız ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğim. Halkımız desteği ve tevazuusu olursa her platformda Elazığ’ı temsil eder ve Elazığ’a hizmet etmek isterim.

10-Kıymetli Başkanımız son olarak eklemek istediğiniz başka hususlar var mı?

Daha evvel de söylediğim gibi bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan vardır. Biz, yaptığımız tüm çalışmaları, inşa ettiğimiz her şeyi insan için yapıyoruz. İnsanlar evlerinden dışarı adım attığı andan itibaren İlçede yaşamaya başlıyor. Hatta çoğu zaman İlçe içinde, evimizden fazla zaman geçiriyoruz. Bu zaman zarfında insanlar belediyelerle karşılaşmış oluyor. Atılan her adım bir belediye hizmetine karşılık geliyor. Biz de İlçemizi her yerindeki insanımızı mutlu kılabilmek ve sorunsuz bir şekilde vakit geçirmesini sağlayabilmek için çalışıyoruz. Bu yüzden hizmeti adil bir şekilde en uç noktalara kadar götürmek gibi gerçekçi ve etkili bir yöntemimiz var. Tüm çalışmalarımızı makro plan dâhilinde yapıyor;
İnşallah bir an önce pandemi süreci sona erer. Dünya mazlumlarının lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülkemizi yönetenlerin değerli büyüklerimiz Güçlü Türkiye için dünya siyasetinde daha aktif hale gelir. Allah ülkemizi ve milletimiz her türlü hastalıktan ve afetlerden korusun.

11-Kıymetli Başkanım, Elazığ Güçlü Haber Gazetesi için düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Elazığ Güçlü Haber Gazetesi gerek ilimizde gerek bölgemizde basın camiasına değer katacağını düşüyorum. İmtiyaz sahibi çalışanların marifetli olduğunu görüyorum. Çalışmalarınızdan ve özverinizden dolayı sizleri tebrik ederim.
Çok teşekkür ederiz. Başkanım röportaj için ve değerli zamanınızı ayırdığınız için.
Ben teşekkür ederim. Bizim düşüncelerimizi Elazığ Güçlü Haber Gazetesi okuyucularıyla paylaştığınız için.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL