Elazığ

MADEN İLÇESİ’NE GENÇ VE DİNAMİK, YAPMIŞ OLDUĞU İŞLERLE DE HALKIN SEVGİSİNİ KAZANIP, MADENLİLERE UMUT IŞIĞI OLAN; BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI: MÜCAHİT ÖNER

Elazığ’ın Maden İlçesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Sayın Mücahit Öner İle röportaj yaptık. Gazetemize, başkan adaylığı içerisinde yapacağı çalışmalar hakkında çok çarpıcı ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.      ..

MADEN İLÇESİ’NE GENÇ VE DİNAMİK, YAPMIŞ OLDUĞU İŞLERLE DE HALKIN SEVGİSİNİ KAZANIP, MADENLİLERE UMUT IŞIĞI OLAN; BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI: MÜCAHİT ÖNER

Elazığ’ın Maden İlçesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Sayın Mücahit Öner İle röportaj yaptık. Gazetemize, başkan adaylığı içerisinde yapacağı çalışmalar hakkında çok çarpıcı ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

“MADEN’DEKİ UNUTULMUŞ TARİHİ ESERLERİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARIYORUZ”

 

Maden Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mücahit Öner demecinde ,”Maden Tarihi Hükümet Konağının restore işlemleri İçişleri bakanımız Sn. Süleyman Soylu tarafından Maden Kaymakamlığına devredildi. Kaymakam Sn. Muhammet Çetin beyefendinin tayini başka bir ile çıktığı için, yeni kaymakamımız Sn. İdil Özdemir hanımefendi görevine başladığı an itibariyle, tarihi konak yakından takip edilip, restore ve imar işlemlerine başlanacaktır. 260 yıllık Sultan Abdul Hamit Han zamanında yapılan Maden Tarihi Hükümet Konağı seneler sonra açılıp, restore işlemlerine başlanıp, Maden Hükümet Konağı olarak, Maden halkımızın hizmetine sunulacaktır” açıklamalarında bulundu.

 

AMACIM MADEN HALKININ İHTİYACI OLAN KONUTLARA KAVUŞMASI”

 

Daha belediye başkan adaylığını açıklamadan evvel Maden İlçesi’nin geleceği hakkında güzel çalışmalara imza attığından söz eden Öner, “Maden İlçemizin en büyük sorunları arasında hatta birinci sırada yer alan konut sıkıntısını tüm Maden halkı biliyor. İlçenin sorunlarını ve her türlü sıkıntısını yakından bilen biri olarak ilçeye faydalı işler yapma peşinde koşmaktayım.  Zaten bu sorunları ben dahil olmak üzere birçok Madenli hemşehrimiz her toplumda her ortamda dile getiriyoruz. Bu sorunları çözmek için de kendimce bir çalışma başlattım ve Madenlilerle paylaştım. Bunlar arasında atıl durumda bulunan, Devlet Hastanesinin arka tarafında bulunan 4 adet apartman ve eski SSK binaları olmak üzere toplamda 6 adet apartmanın 1.5 seneden fazladır yıkım kararını çıkarttılar. Ancak yıkım kararı çıkmasına rağmen herhangi bir yıkım işlemi gerçekleşmedi. Şu an yıkım kararı çıkmasına rağmen 1. apartmanda öğrenciler kalıyor, ama kaldıkları binanın da yıkım kararı var. Ayrıca 2. apartmanda 2 daire,3. apartmanda 2 daire,4 apartmanda ise 2 daire dolu. Geri kalan toplamda 48 daire boş bir vaziyette duruyor. Poyraz mahallesi ve eski SSK binalarının yıkım kararı çıkmasına rağmen Maden’de konut sıkıntısı olduğunu bildikleri halde, neden bu apartmanları Maden’de ikamet eden polis, asker, memur ve maden halkına kiraya vermiyorlar? İşin ilginç tarafı kiraya vermedikleri halde, yıkım kararı çıkan saymış olduğum apartmanlarda başka kişiler ikamet ediyor.

Madem ki bu binalara yıkım kararı çıkarttınız! Niye yıkmıyorsunuz? Haa yok yıkmayacaksanız!…Bu riskli binalarda neden hala daha ikamet edenler var? Madem riski yoksa neden ihtiyaç sahiplerine kiraya vermiyorsunuz?

Bu sorunu ortadan kaldırmak için hatta yıkım kararı çıkan apartmanların yıkımını durdurup sağlam raporu tam sonuç verirse, tekrar restore edilip halkımızın hizmetine sunulması için elimden geleni yapacağımı Sosyal Medya hesaplarımdan herkese duyurmuştum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapmış olduğum görüşmeler sonucu Maden İlçesinin hafriyattan kaynaklı, Afete Maruz Bölge ve Kentsel Dönüşüm riskli alan olarak geçtiği için, ilerleyen zamanlarda bakanlarımız çalışmalara başlayıp, TOKİ ve AFAD evlerinin ihalelerini de sonbahar ayında yapacaklardır” ifadelerine yer verdi.

 

“MADEN İLÇEMİZE HALI SAHA KAZANDIRDIK”

 

Projelerinden bahsederek söyleşiye devam eden Öner, “Yakından takip ettiğim birçok projelerim arasında benim gayretlerimle Maden ilçemize Halı Saha kazandırmak için atılımda bulunmuştum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü 03.08.2021 tarih 725276 sayılı yazılarıyla Maden İlçesine 100×65 Ebatlarında Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, 2’li Soyunma Odası, 500 Seyirci Kapasiteli Portatif Tribün ve İstinat Duvarı Yapılması için İl Müdürlüğümüze ödenek tahsisinde bulunmuştur. Gönderilen ödenek çerçevesinde İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından ihale hazırlıkları başlamış olup, Eylül ayı içerisinde ihaleye çıkılacaktır. Ekim ayında yer teslimi yapılarak işe başlanılması düşünülen Maden İlçesine, Sentetik Saha, Portatif Tribün ve Soyunma Odasının 2022 yılı Haziran ayında teslim edilmesi planlanmaktadır. 2017 senesinde söz verilen ve aradan 4 sene geçmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Söz uçtu yazı kaldı hesabı… Kendi yazılı ve görsel çalışmalarımla projemin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanıp Eylül ayında ihalesi yapılıp, Ekim ayında yer tespiti yapılacaktır. 22 Haziran’a kadar da teslim edilecek inşallah…Burada ilçemize katkılarda bulunacak olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Bakanımız Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL