Elazığ

BAŞKAN YILMAZ: “ASRİAD TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİR STK’DIR”

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Elazığ Şube Başkanı ve Saray Sofrası&Cafe Firmasının sahibi Sayın Abdülkerim Yılmaz’la bir röportaj gerçekleştirdik. Bize, yemek sektöründeki gelişmeler ve dernek çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.  ..

BAŞKAN YILMAZ: “ASRİAD TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİR STK’DIR”

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Elazığ Şube Başkanı ve Saray Sofrası&Cafe Firmasının sahibi Sayın Abdülkerim Yılmaz’la bir röportaj gerçekleştirdik. Bize, yemek sektöründeki gelişmeler ve dernek çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

“GASTRONOMİ ALANINDA İNŞALLAH ELAZIĞ’IMIZI HEP ÖN PLANA ÇIKARTARAK, ŞEHRİMİZİN İSMİNİ DAHA FAZLA YERLERE DUYURACAĞIZ”

Yemek sektöründeki çalışmalardan bahseden Asriad Şuba Başkanı Abdülkerim Yılmaz, “Ben 1980 Alacakaya doğumluyum. 3 çocuk babasıyım. 2010 yılından beri bu sektörde devam etmekteyiz. Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin en modern ve büyük tesisini Elazığ’da kurduk. Firmalarımıza, özel sektöre ve kamu kurumlarına güzel bir şekilde hizmet etmekteyiz. Gastronomi alanında inşallah Elazığ’ımızı hep ön plana çıkartarak, şehrimizin ismini daha fazla yerlere duyuracağız” ifadelerine yer verdi.

“EN ÖNEMLİ PROJEMİZ, 6. TEŞVİK YASASI’NIN DEVAM ETMESİ”

Asriad Başkanlığı’nın 2. Dönemini sürdürdüğünü söyleyen Yılmaz, “2020 yılının 3. Ayında bayrağı devraldık. 2 dönemdir Asriad Şube Başkanı olarak devam etmekteyim. Şu anda komşu illere kaynaşma olması açısından ve ticaret alanı genişlesin diye, ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Asriad’da birkaç tane proje için fizibilite çalışmalarımızı yaptık. STK olarak önerilerimize cevap veriliyor. Şu anda şehrimiz için en önemli olan projelerimizden biri, 6. Teşvik Yasası’nın devam etmesi. 12. ayda biliyorsunuz, 6. Bölge olarak süresi dolacak. Biz bunları dile getirdik. Sayın vekillerimiz de Ticaret Odamız da bu konu üzerinde durmuştur. STK olarak bu konuları takip ediyoruz. 1-2 projemiz daha var, inşallah onları da aktif ettikten sonra, basına da bu konuları bildireceğiz” ifadelerini kullandı.

“YEMEK SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE’NİN HER BİR İLİNDE PROJE ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Gerek yemek sektörü gerekse mobilya sektöründeki çalışmalarının devam ettiğinden bahseden Yılmaz, “2002 yılından beri yemek sektöründe olan biri olarak hiçbir zaman durmayacağız ve her geçen gün, işletmemizi genişleterek, hacmini büyüterek ilerleyeceğiz. Türkiye’nin her bir ilinde İnşallah proje alarak, devam edeceğiz. 2020 yılında mobilya fabrikasına ortaklık gerçekleştirdik. Şu anda devam etmektedir. Elazığ’da da diğer illerde de mobilya sektöründe hizmet vermekteyiz. Şehrimiz için her zaman ekonomisine katkı sağlamak bizim için onurdur” dedi.

“ASRİAD, TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİR STK’DIR”

Asriad’ın ekonomiye ve kalkınmaya katkılarından dem vuran Yılmaz,”Pandemi sürecinde sadece Elazığ’da değil, dünyada bir daralma oldu, ekonomik kriz yaşandı. Herkesi etkilediği gibi, Elazığ’ın ekonomisini de etkiledi. Elazığ da her geçen gün gittikçe ekonomisi daha da üst seviyelere çıkacak inşallah. Hele hele bu tescil kent şehri olması bence büyük bir katkı sağlayacak. 6. Bölge de uzatılırsa, şehrin ekonomisinin kalkınmasında hiçbir sıkıntı olmaz artık.
Asrın İş Adamları Derneği olarak, hep ticaret üzerinde çalışmalarımız oluyor. İş insanlarını bir araya getirerek, zoom programları üzerinden ticaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hatta bir toplantıda da çok büyük bir ticaret gerçekleştirdik. Asriad olarak gerçekten Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan bir STK’dır. Bizler komşu illerdeki ve Türkiye’nin bir çok illerinde de bağlantı sağlayarak, arkadaşlarımızın hem ticareti güçlendiriyoruz, hem de bir sosyal aktivite oluşturuyoruz. Bu şekilde projelerimiz devam etmektedir” dedi.

“GIDACILAR VE MOBİLYACILAR SİTESİNİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Elazığ’ın tescil kent olması ve ikinci OSB’nin kurulması, şehrimiz için önem arz ettiğinden söz eden Yılmaz, “Şu anda Elazığ’da tüm STK’lar bir arada hareket ediyorlar. Ekonomi Platformu olarak 12 dernekten oluşmaktadır. Bu 12 dernek 15 günde bir, bir araya gelerek Elazığ’ın ekonomisi olsun, diğer sıkıntıları olsun, bunları konuşarak sorunları çözmektedir. Gıdacılar Sitesi olarak bu konunun üzerinde duruldu, inşallah bu proje gerçekleştiği zaman, şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca Mobilyacılar Sitesi üzerinde de çalışmalarımız var. İnşallah bunları da kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Bunlar şehrimiz için önemli çalışmalardır.
Elazığ deprem ve pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşadı. Özellikle büyük bir afet yaşamış bir şehrin hemen toparlanması mümkün olmuyor. Ama ümit ediyorum ki, Elazığ en kısa sürede kendini düzeltecektir. Tescil kentin gelmesi, ikinci OSB’nin kurulacak olması ekonomiye oldukça katkı sağlayacaktır. İkinci OSB’nin de alt yapısı yapılmıştır.
Şehrimiz gerçekten güzel ve kadim bir şehir… Şu anda tüm siyasilerimiz ve belediye başkanlarımız birlikte hareket etmektedir. Projeler devam etmektedir. Ticaret Oda Başkanımız o makamı gerçekten çok güzel bir şekilde temsil etmektedir. Yüce Rabbim şehrimizi tüm afetlerden korusun İnşallah. Bu röportajdan dolayı sizlere teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL