Siyaset

KARAKUŞ: “RANT’A DAVETİYE ÇIKARIYORLAR”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş bir basın açıklaması yayımladı.     Karakuş yayımladığı basın açıklamasında; “24 Ocak depreminin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ..

KARAKUŞ: “RANT’A DAVETİYE ÇIKARIYORLAR”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş bir basın açıklaması yayımladı.

 

 

Karakuş yayımladığı basın açıklamasında;

“24 Ocak depreminin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ genelinde ağır hasarlı ve yikilmasi gereken 6 bin civarında binanın olduğunu söylemişti, sonrasında yıkılacak olan bu binalar yetkililerin ve firmaların iştahını kabartmış olacak ki ilimize yurdun dört bir yanına davet usulü ile yıkım firmaları davet ettirilmiştir, dolayısıyla herhangi bir şartname ve ihaleye bağlı kalınmadan gerçekleştirilen yıkım işlerinde büyük miktarda rant sağlanmış ve ne gariptir ki bu yıkım işlerine İlimizdeki firmalar bile dahil edilmemiştir.

Oysa; 6306 sayılı kanun diyor ki, yıkımda öncelik mülk sahibinindir. Binanın apartman sakinlerinindir. Siz belediye veya il özel idaresi kanun gereği olarak yapmanız gereken hasarlı binayı yıkmaları için ihtarda bulunup 60 gün süre vermektir. Yıkmadığı takdirde yine kanun gereği ikinci bir ek süre (15 gün) vererek ihtarda bulunmaktır. Yine yıkmaz ise ozaman belediye ve ilgili kurum olarak bir firma ile anlaşıp bedel karşılığında yıkımını yapılacaktır diyor ama maalesef Elazığ’da bu olmadı. İhalesiz olarak yıkımı yapan firmalar devletten belli bir ücret almasının yanında birde molozları kurumlara ait araçlarla taşıtarak hurdalardan da yüklü miktarda kar etmişlerdir
400 bin TL.’lik yıkım işini alıp, 200 bin TL ye kendi içerisinde taşerona verilen ihaleler var peki bu aradaki 200 bin TL vatandaşın cebinden çıktı. Bunun hesabını İl mülki amiri olan valinin sorması lazım.
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı olarak, bu talana dur demek için 9 temmuz da ilimizde YouTube üzerinden yayın yapan Elazığın Sesi haber kanalında İl valisi Erkaya Yırık’ı göreve davet ederek, soruşturma açması için çağrıda bulunmuştuk arada geçen bu süre zarfında sayın vali herhangi bir girişimde bulunmamış ve ne yazik ki olanlara sessiz kalmıştır. Hatta son gelinen noktada peşkeş, yolsuzluk zinciri ayan beyan ortaya çıkmıştır.

Bizde bu sessizliği bozmak, Elazığlı hemşerilerimizin hurda bedelini almadığı için, devletin ve milletin beytülmalına sahip çıkmak adına 08.09.2021 tarihinde ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirterek, gerek yapılan usulsüz yıkımlar gerekse de bir şekilde kılıfına uydurularak yapılan yıkım işlerinde hakkı gasp edilen vatandaşımızın hakkını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz. çünkü biz taklitçi bir parti değiliz ve popilist bir siyaset yapmıyoruz biz ERBAKAN hocamızdan aldığımız devlet terbiyesi ile üç helalin, dört haramdan büyük olduğunu öğrendik. Milletimize her türlü zulmü ve haksızlığı önlemek ve iyinin, güzelin, faydalanın, adaletin doğrunun hakim olmasını temin etmek için çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL