Elazığ

“VALİ BABA ERKAYA YIRIK, ŞEHİT AİLELERİNE BİR TELEFON KADAR YAKIN”

Ölümsüz Kahraman Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veysel Doğan ile röportaj yaptık. Gazetemize, yapmış olduğu çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.     “SİVAS’TAN ÇANAKKALE’YE KADAR 8 İL BİZE BAĞLI” Mesleği..

“VALİ BABA ERKAYA YIRIK, ŞEHİT AİLELERİNE BİR TELEFON KADAR YAKIN”

Ölümsüz Kahraman Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veysel Doğan ile röportaj yaptık. Gazetemize, yapmış olduğu çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

“SİVAS’TAN ÇANAKKALE’YE KADAR 8 İL BİZE BAĞLI”

Mesleği hakkında bilgiler vererek söze başlayan Ölümsüz Kahraman Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veysel Doğan,”1976 Elazığ doğumluyum, İstasyon caddesinde esnaflık yapıyorum. Hem şehit aileler derneği başkanı, hem de federasyon başkanlığı yapıyorum. Doğu Anadolu bölgesinde, Türkiye geneli ölümsüz kahraman şehitlerimiz genel başkan yardımcılığı yapıyorum. Ben 2018 yılında, Elazığ’da şehit aileler başkan yardımcılığı yaptım. Kısa bir süre görev yaptım, oradan ayrıldıktan sonra çok kısa zaman temsilcilik yaptım. Ardından 2018 yılının sonlarında Elazığ Şehit Aileler Derneğini kurdum. 2019 yılında Güney Doğu Anadolu bölgesinde konfederasyonu Elazığ’a taşıdım. Şu anda 8 tane ilimiz Sivas’tan Çanakkale’ye kadar Elazığ’a bağlı. Onunla da yetinmedim, ALLAH’a şükürler olsun çok kısa süre içerisinde, Diyarbakır federasyon başkanlığımız ile birleştik. 2 hafta öncesi Ankara’da Ölümsüz Kahraman Şehitlerimizi Konfederasyon genel merkezini Ankara’da kurduk. Ben de şu anda genel başkan yardımcılığını Elazığ’da yürütüyorum”dedi.

“ŞEHİT AİLELERİNE YÖNELİK ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Şehit aileleriyle beraber organizasyonlara katılarak, sürekli moral gezileri düzenlediklerinden bahseden Doğan, “Bu işte biz, diğer dernek başkanlarına göre daha acemiydik. 20 yıllık dernek başkanlarımız vardı. Tabi biz biraz daha zevkli ve şefkatli olduğumuz için biraz hızlı başlamak istedik. Çalışmalarımızın ilk ayağına Van’dan başladık. Çünkü Elazığ eski Valimiz Murat Zorluoğlu Van’a atandığı zaman biz de orada bir talepte bulunduk. Oraya bir gezinti yapalım, misafir olalım dedik. Türkiye genelindeki 60 tane il başkanı ve şehit ailelerim ile beraber Van’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Sağ olsun orada da Van Eski Viski genel müdürü Ali Tekataş, bizi Van’da ağırladı. İyi bir şekilde ev sahipliği yaptı. Genel müdürümüz ve ailelerimiz ile çok güzel zaman geçirdik. Onun dışında Elazığ’da da çalışmalarımız var. 60’ın üstünde şehit ailelerimiz ile beraber Ankara Anıtkabri ziyaret ettik. Atatürk’ün kullandığı A’dan Z’ye kadar her şeyi inceleme fırsatımız oldu. Yattığı yere kadar bütün bilgiler verildi. Bunlar bize bilmediğimiz şeyleri öğretti. Eski ve yeni gazi meclislerimizi ziyaret ettik. Aynı zamanda 60 kişilik şehit ailelerimiz ile beraber Elazığ’ımızın Keban ilçesini ziyaret ettik. Orada da bir yemek davetine katıldık. Bunlar tabi aklımızda kalanlar bunun dışında sayamadığım bir sürü etkinliklerimiz oldu” açıklamalarında bulundu.

“ALT VE ÜST GEÇİTLERE, PARKLARA ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VERİLSİN!”

Trabzon’da bile Elazığlı Şehitlerimizin ismlerinin alt ve üst geçitlere verildiğini gören Doğan, “Ben geçenlerde Trabzon Büyük şehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun ziyaretine gitmiştim. Çok farklı şeyler gördüm… Alt ve üst geçitlere şehitlerimizin isimlerinin verildiğini gördüm ve ben bunu da geçenlerde Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na söyledim. Tebessüm etti; “Çalışmanızı yapın, nasıl olursa biz de meclisten geçirelim” dedi. Bizler de Elazığ Şehitlerimizin isimlerini alt ve üst geçitlere ve parklara verelim istiyoruz. Bu konulardaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

“KAMU YARARINA OLACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ”

Birçok işadamının ve hayırseverlerin derneklerine yapmış oldukları katkılardan söz eden Doğan, “Ankara da biz bu konfederasyonu kurduktan sonra, en önemlisi kamu yararına olmamızdı. Bu bizim için çok önemli bir konu… Derneklerimiz ve konfederasyonun faydasına olabilecek bir kamu çalışmamız olacak. Onun dışındaki çalışmalarımızın ardı arkası kesilmeyecek ve sırası ile gelecektir. Derneğime yardım oluyor, ama bana en çok yardımı olan Diyarbakırlı iş adamı olan Mehmet Nuri Öz’dür. İş yeri ismi vermeyeceğim, reklama girmesin, diye… Böyle bir büyüğüm var. Bize her konuda, her zaman destek vererek maddi ve manevi olarak her zaman yanımda olmuştur. Ankara programlarımdan başka daha birçok programlarım oldu. Kendi işini bırakıp benim ile beraber mücadele etti. Başka bir büyüğümüz de Elazığ’da şehit ailelerine kurban bayramında ibanlarına kurban parası yatırdı. Onun dışında reklamsız bir şekilde ailelerimize destek olanlar var. Reklam olmasın diye isim vermiyoruz. Devletimiz de hiçbir zaman mağdur etmiyor şehit ailelerimizi… Sayın Valimiz de bir telefon kadar bize yakın… Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi’ne bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL