Elazığ

“KEŞKE 1 YIL BAĞ-KUR VE ELEKTRİK GİDERLERİ ALINMASA…”

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sayın Nizamettin Türkoğlu İle röportaj yaptık. Bize, yapmış olduğu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.     “ZAMAN ZAMAN DÜZENLEDİĞİMİZ AKTİVİTELERLE MESLEKTAŞLARIMIZA EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”..

“KEŞKE 1 YIL BAĞ-KUR VE ELEKTRİK GİDERLERİ ALINMASA…”

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sayın Nizamettin Türkoğlu İle röportaj yaptık. Bize, yapmış olduğu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

“ZAMAN ZAMAN DÜZENLEDİĞİMİZ AKTİVİTELERLE MESLEKTAŞLARIMIZA EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”
2014-2021 arası hala daha mevcut başkan olarak göreve devam eden Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Nizamettin Türkoğlu, “2014 yılında sayın üyelerimizin tercihi ile başkan seçildik bende 2014-2021 arasında gücümüzün yettiği kadar, gerek kuaförler ile seminerler düzenlemek gerekse yine meslektaşlarım ile sosyal faaliyetler içerisinde bulunarak geceler düzenliyoruz. Geçtiğimiz aylarda iftar yemekleri tertip ederek insanları bir araya getirdik. Farklı bir eğitim, farklı bir buluşturma olsun, istedik. Aslında burada herkes sanatkar… Sanatkar olmayan yoktur. Kuaförler gecesi kuaförler programı diye bir yarışma düzenlemiştik. O yarışmaya bütün meslektaşlarımız katılmıştı. Türkiye’deki çok iyi eğitmen hocalarımız, ilimize gelerek, meslektaşlarımızın eksik olduğu konularda bilgiler aktarmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
“ÜYELERİMİZİN HEPSİNE AYNI ADALETTE, AYNI DEĞERDE VE SEVİYEDE OLMAK ÇOK ZOR…”
Odalarına bağlı üyelerin sorunlarına elinden geldiğince çözüm bulmaya çalıştıklarını, ancak bunun öyle kolay bir şey olmadığından bahseden Türkoğlu,
“Tabi şunu aktarayım sorunlar bitmez ben berberler ve kuaförler odasında sorunu yok bütün sorunları çözdüm dersem biraz yanlış konuşmuş olurum. Tabi ki sorunlar bitmez bitiremezsiniz de…Berber ve kuaförler odasının erkek kuaför, bayan kuaför ve güzellik merkezleri olmak üzere 800’e yakın üyesi var. Odamıza bağlı olan bu üyelerin hepsini bir arada tutmak gerçekten çok zor… Hepsine aynı adalette olmak, hepsine aynı değerde ve aynı seviyede yanaşmak çok zor…Biz de inşallah gücümüzün yettiği yere kadar yanlarında olacağız tabi… Bu süreci de unutmayalım, Rabbim inşallah hastalığı tüm dünya üzerinden de ülkemizden de alır. İnsanlar inşallah eski günlere kavuşur” dedi.
“PANDEMİ DÖNEMİNDE EN RİSKLİ MESLEK GRUBU BERBERLER VE KUAFÖRLER OLDU”
Pandemi döneminde, meslek grubu açısından zorluklar yaşadıklarından bahseden Türkoğlu, “İnsanlar ister istemez pandemi döneminde, ekonomik açıdan epey zorlandılar. 1 yıldan fazla bir zaman oldu ki, bu kolay değil. Bu süreç zor geçti. Pandemi döneminde biz üyelerimize hiç bir şey yapamadık. Yapamadık derken bir iki programımız oldu. Ancak o da çok heyecanlı olmadı. Bundan 3-4 ay önce program düzenlemiştik. Bu süreçte bir kaç eğitmen hocamızı Elazığ’a getirmiştik. Berberler ve kuaförler genellikle hep ön planda tutuldu yani biz berberiz, kuaförüz. Biz kalkıp da başka meslek dalında bulunan doktorların veya öğretmenlerin vs diğer görevlerden anlamayız. Ama maalesef ülkemizde diğer meslek gruplarından ziyade çok berber ve kuaförlerin risk taşıdığını duydunuz. Bu sebepten dolayı dükkanlarımız 3 ay kapalı kaldı ve ben burada tekrar söylüyorum, Allah devletimize zarar vermesin… Bu zorlu şartlarda Türkiye’deki bütün oda başkanları biraz baskı biraz ricada bulunduktan sonra, Sn. Cumhurbaşkanımız 3 ay boyunca küçük esnaflara 1000 lira destek verdi. Küçük şehirlerde 750, büyük şehirlerde ise 1000 lira kira desteği verdi. Tabi ki bizim esnaflarımız 3 bin liradan aldılar ama kira desteğini hiç birimiz alamadık. Niye alamadık? Bu hükümetin, devletin eksikliği değil… Bu bizim eksikliğimizdir… Çünkü biz kirayı hiçbir zaman banka üzerinden yapmamışız hep elden alış veriş yaptığımız için ortada delil yok. O sebepten hata bizde, devlette değil…” ifadelerini kullandı.
“KEŞKE BAĞ-KUR VE ELEKTRİK GİDERLERİ ALINMAMIŞ OLSAYDI!”
Deprem ve pandemiden etkilenen meslek erbablarına opsiyonlar tanınması gerektiğinden dem vuran Türkoğlu, “Bir berber, bir kuaför ya da güzellik salonunun bir hafta kapalı kalması meslektaşlarımızı oldukça zorladı. Keşke 1 yıl Bağ-kur ve elektrik giderleri alınmasa. Bence bu esnaf daha çok canlanırdı, daha çok kendine gelirdi. Ama demek ki devletimizin gücü de bu kadar, saygı duymak lazım. Ben ayrıca Sayın Şahin Şerifoğulları’na odam olarak çok teşekkür ederim. Kendisi ile telefonda görüştüğüm zaman; “Ben ne yapabilirim?” dedi. Sayın başkanımız en azından bizim mağdur olan esnaflarımıza sağ olsun 300 tane koli gönderdi. Biz de genel mesaj olarak bütün üyelerimize yayınladık, ihtiyaç sahibi olan üyelerimiz gelip aldı. Daha sonra Metin Bulut vekilimiz ile de görüştüm sağ olsun o da bize 100 koli gönderdi. CHP milletvekili Gürsel Erol’u aradım sağ olsun o da 100 koli gönderdi. Doğruları anlatıyorum olanları inkar edemem.
300 mağdur olan esnafımız var. Çünkü biz ticaret ile uğraşmıyoruz, biz al-ver işi ile de uğraşmıyoruz. El emeği göz nuru ile ve 1 saat etrafında dönerek para kazanıyoruz. Bu esnaflarımız da kapalı süreç içinde bayağı sıkıntı yaşamışlardır, gücümüzün yettiği kadar yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
“ESNAFI BORÇLANDIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL…”
Deprem ve pandemi açmazlarından çoğu esnafın kredi alarak çıkmaya çalıştıklarından söz eden Türkoğlu, “Bir de devletimizin 50 bin küçük esnafa vermiş olduğu faizsiz kredi konusu var. Bu krediyi esnafımızın yüzde 98’i çekti. Kosgeb üzerinden esnafa 100 bin faizsiz kredi verildi. Bu sadece Elazığ için geçerli, onu da söyleyeyim… Esnafı borçlandırmak çözüm değil…Keşke devletin imkanları ve gücü olmuş olsaydı. Küçük esnafa 50 bin değil de 10 bin 15 bin hibe etmiş olsaydılar. Bence bu esnaf daha fazla daha canlı ayakta kalmış olurdu. Ben üyemin neye ihtiyacı varsa gücümün yettiğince elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İnşallah bir daha ki yaza bütün kuaförler ile anlaşacağım ve düğün salonlarına teker teker gideceğim. Bütün kuaför listesini vereceğim. Evlenen çiftlerimize düğün salonunu tuttuktan sonra, benim salonum yani bütün salonlar Elazığ’da ne kadar kuaför varsa hepsi bedava diyeceğim. Öyle olunca kendi kuaförüne gideceksin, bu da önlem olacak. İnsanlar en mutlu gününde kendi tercih ettiği kuaförü ister ve kuaför salonları bizden derken ben esnafımı ezdirmem. En azından masraflarını siz verin devamını biz hallederiz dedim. Önemli olan burada para kazanmak değil, gelinlikçiler ile savaşlarını devam ettirmeleri. Çünkü bu artık bir gurur meselesi oldu Allah önce komşu hakkını sorar, yapmayın!…
Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi’ne bizi dinledikleri ve sorunlarımızı kamuoyuyla paylaşma imkanı verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL