Türkiye

MEB’DA SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM KURALLARI AÇIKLANDI !!!

Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan (MEB) son dakika haberi: Haftada 5 gün esasıyla yüz yüze eğitime sayılı günlerin kaldığı son dönemeçte okulların yeni normali belirlendi. Tüm kuralların pandemi koşul ve riskleri göz..

MEB’DA SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM KURALLARI AÇIKLANDI !!!

Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan (MEB) son dakika haberi: Haftada 5 gün esasıyla yüz yüze eğitime sayılı günlerin kaldığı son dönemeçte okulların yeni normali belirlendi. Tüm kuralların pandemi koşul ve riskleri göz önünde bulundurularak belirlendiği Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim planlamasında birçok önemli başlık yer aldı. Maske kullanımından ders sürelerine, servis kurallarından öğretmen ve öğrencilerin uyacakları protokole işte yüz yüze eğitimin yeni kuralları ve MEB’in son dakika açıklamaları

Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan (MEB) edinilen son dakika haberi yüz yüze eğitimde yeni dönem ve yeni kuralların belirlendiğini ortaya koydu. Sağlık Bakanlığı ile entegre olarak geliştirilen “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” 81 il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Rehberde öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları, öğrenci servisi personeli ile öğrencilerle aynı evde yaşayanların tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerildi.

İşte yüz yüze eğitim için katılım zorunluluğundan servis kullanımına kadar birçok alanda belirlenen yeni kurallar ve MEB’in konuya dair son dakika hazırlıkları:

AŞI VEYA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Koronavirüs pandemisi sürerken eğitimin daha fazla aksamaması için sıkı tedbirlerle tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçilme kararı alındı. Bu kararın getirdiği sorumlulukların başında hastalığın yayılmasına karşı aşı ya da düzenli PCR testi uygulaması getirildi. Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan karar kapsamında hazırlanan rehbere göre; öğretmenlerin, eğitim personelinin, kantin çalışanlarının ve öğrenci servisi personelinin tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerilirken, öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi yaptırarak sonuçların okul ile paylaşılması istendi.

MASKE TEMİN VE KULLANIM KURALLARI

Rehberde yer alan bir başka son dakika notunda “Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması halinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilir. Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanmalıdır. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenir ve okullara gerekli bildirim yapılır” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL