Elazığ

ELAZIĞ’DA UZUN YILLARDAN SONRA GÜÇLÜ BİR BAĞIMSIZ ADAY!

Bağımsız milletvekili adayı Hamit Erulaş ile röportaj yaptık. Bize, neden bağımsız milletvekili adayı olmak istediğini ve milletvekili seçildikten sonra yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.     “BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAMIN..

ELAZIĞ’DA UZUN YILLARDAN SONRA GÜÇLÜ BİR BAĞIMSIZ ADAY!

Bağımsız milletvekili adayı Hamit Erulaş ile röportaj yaptık. Bize, neden bağımsız milletvekili adayı olmak istediğini ve milletvekili seçildikten sonra yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

“BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAMIN EN BÜYÜK NEDENİ: KULÜBÜMÜN KAPANMASI OLDU”
120 yıldan beri Rüstempaşa mahallesinde olduklarından bahseden Erulaş, “Aslen Paluluyum. Elazığ’da ailece 120 senedir Rüstempaşa Mahallesinde yaşıyoruz. Rüstempaşa Spor geçmişte çok büyük başarılar elde etmişti. Bağımsız milletvekili adayı olmamın en büyük nedeni, kulübümün kapanması oldu. Kulübüm kapanırken, Elazığ’da siyasetçilerin sözünü tutmamış olmasıdır. 43 maçtır hiç yenilmeyen bir kulübü vardı. Elazığ’ı Bal liginde (Bölgesel Amatör Ligi) temsil ediyorduk. Kulübümün kapanması ile bu temsilcilik son buldu. Bu içimde bir acıydı… Üstüne deprem felaketi yaşadık. Depremde 50-60 yıllık komşularımız mahalleyi terk etmek zorunda kaldı. Anlamsız bir şekilde yemişlik, zafran gibi yerlere binalar yaparak insanları birbirinden ayırdılar. Binalardaki metrekare hesapları, bizim normal evlerdeki misafirleri ağırladığımız metrekare hesaplarıyla bağdaşmıyor. Yeni binalar daha büyük olmalıydı” açıklamalarında bulundu.

“ELAZIĞ’DA KANAYAN YARALARI SARMAK İÇİN, ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Çevresinin geniş olduğundan dolayı, dostlarının kendisini destekleyeceğine yürekten inandığını söyleyen Erulaş, “Dostlarımla istişare ederek 2023 seçimlerinde, Elazığ’dan bağımsız milletvekili adaylığımı açıklayacağım. Bu konuda çok kararlıyım. Görüşmelerim doğrultusunda, ortalama olarak 6 ayda 10 bin kişiyle istişare ederek ve birebir konuşarak böyle bir yola girdim. bu seçimde hiçbir siyasi partiyi desteklemeyeceğiz. Çünkü önümüzde bağımsız milletvekilliği yolu var. Elazığ’ da kanayan yaraları sarmak için bağımsız milletvekili olarak, meclisde memleketimin adını duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ HALKI BANA GÜVENSİN”

Bağımsız milletvekili olduktan sonra yapacaklarını sıralayan Erulaş, “Bağımsız milletvekili olduktan sonra birini işe koyma gibi konulara hiç bakmayacağım. Sadece Elazığ’ın sorunlarını meclisde dile getireceğim. Bu sorunları dile getirecek kimsemiz yok. Var olan bir Gürsel Erol diyorlar, ama Gürsel Erol da parti politikalarının dışına çıkamaz, mümkün değil. Ak parti hiç çıkamaz hali ile eksikler oldukça fazla. Elazığ dilenci şehri oldu, Elazığ Suriye şehri oldu, Elazığ Afgan şehri oldu. Elazığ’da spor bitmiş, Elazığ’da siyaset bitmiş, esnaf zorda!…19 senedir biz Ak Partiyi Elazığ’dan mahcup etmeyerek Ankara’ya gönderiyoruz. 19 senedir ne yapıldı? 19 sene içinde başımıza bir felaket geldi, deprem oldu. Depremin altında Elazığ halkı kalmadı. Bu enkaz altında bize 100 metrekare evi layık görenler kaldı. Bizim misafir odalarımız bile 70-80 metrekareydi. 100 metrekare evde bizim halkımız nasıl otursun? Akıl tutulması yaşıyoruz… Elazığ niye bu kadar yerlerde ve niye bu kadar kötü şehir modeli oldu? Etrafımıza baktığımız zaman, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Muş gibi illerimiz gelişti, ama Elazığ gelişmedi. Hala bir caddemiz var. Mecburiyet caddemiz.. O ona diyor karşı kaldırıma geç, adam toplarım. Diğer vekiller ona diyor karşı kaldırıma geç, bu kadar adam toplarım. Ben de bunu iddia ediyorum ki: Elazığ halkı bana güvensin, 7 gün 24 saat meclis tv’de buradaki kanayan yaraları bas bas bağırarak konuşacağım” ifadelerine yer verdi.

“HİÇBİR PARTİ POLİTİKASINA GÜVENMİYORUM”

Bu kadar parti varken hiç birine bağlı kalmadan, bağımsız milletvekili olarak Elazığ’ın sıkıntılarını daha iyi dile getireceğinden söz eden Erulaş, “Hiçbir parti politikasına güvenmiyorum, inanmıyorum da… Şöyle ki: parti politikalarının dışına bir vekilin çıkması imkansız. Ancak bağımsız milletvekili olarak, biz Mehmet Ağar’ı da gördük. 2 dönem üst üste bağımsız gönderdiğimiz zaman bir şey yapamayacağını da biliyorduk. Ama onun aslanca yürüyüşüne oy verdik, gönderdik, pişman da olmadık. Ama bugün baba öyleydi, evladı da öyle mi derseniz. Bugün Tolga bey’e baktığınız zaman Elazığ’ın sokağını bilmez caddesinde yürümemiş, ama Elazığ’dan vekil…Bugün Metin Bulut’a baktığınız zaman yıllardır liste bir liste iki gönderiyoruz, onore ediyoruz ama bizim bir tek kulübümüze bile sahip çıkmadı.. Zülfü Demirbağ Palulu bizim hemşerimiz olur ama bir gün bile bizi ziyaret etmedi. Aynı şekilde, Ramazan Gürgöze hemşerimizdir ama bir gün olsun gelip bizi ziyaret etmedi. Semih Işıkver benim süt kardeşimdir ama bir gün ziyaret etmedi. 11 ay önce MHP’ye vekillikte miting yaptım. 11 ay sonra belediyede Şahin başkana yaptım. Sadece Şahin başkana yapmış olduğum miting yüzünden pişman değilim. İyi partiden arayan oldu, ak partiden arayan oldu, onlara da söyledim bağımsızlık yolu kendimce kutlu bir yol. Ben bu yola çıktım hiçbir partinin sözüne inanmıyorum biz de kendimiz için aldığımız kararlarla yola çıktık bu şehir bana inansın yeter. 6. hissim çok kuvvetlidir ben bu seçimi kazanacağım, Elazığ’ın sorunları için de bas bas bağıracağım” dedi.

“ELAZIĞ’IN ‘O SES’İ OLACAĞIM”

Seçim çalışmaları boyunca insanların yüreğine inerek bir çalışma yapılması gerektiğinden bahseden Erulaş, “ANNEM bana söyledi oğlum vekil olmaya engel bir durumun var mı? Sonra ben araştırdım, vekil olmamam için hiçbir sebep yok. Benim vekil olmam bir su içmem kadar kolay. Ama insanların yüreğine inmek lazım… Elazığ halkını da tanımakla ilgili bir sorunum yok. Birlik beraberlik ile vekilliğe doğru gideceğiz. Her bir Elazığlının yüreği olacağım, her bir Elazığlının dili olacağım, Elazığ’ın yanında olacağım, halkımın yanında olacağım. Elazığ’ın ‘O SES’i olacağım. Şehrin yeniden inşası lazım ama şimdiki yönetim ile değil… Ben yine söylüyorum; Allah Şahin başkanın yardımcısı olsun zor dönemde başkan oldu bu sistem içerisinde Şahin başkanın saçı sakalı beyazladı” dedi.

“ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM”

Son olarak Elazığ Halkına seslenerek kendisine inanmalrını isteyen Erulaş, “Çıktığım bu yol, kutlu yol… Çıktığım bu bağımsız yolda, Elazığ halkı bana inansın, benim yanımda olsun. İnansınlar ki yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Canla başla sonuna kadar, sizin huzurunuzda da eşe dosta da söz veriyorum. Bu yoldan dönmeyeceğim ve sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu şehre, Elazığlılara inancım var, beni vekil yaparlar diye…Bağımsız milletvekili olacağıma inanıyorum, seçime az bir süre kaldı, Rabbim bu çıktığım yolda beni eşe dosta mahçup etmesin. Buraya kadar geldiğiniz ve beni dinlediğiniz için Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi’ne teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL