Türkiye

DELTA VARYANTIYLA BAŞIMIZ DERTTE!… YASAKLAR GERİ GELİYOR!…

Kapanmanın ardından gelen esneklik ile birlikte vaka sayılarının önüne geçilemiyor. Yoğun aşılama çalışmaları bile virüsü durduramadı…     “Bugünkü vaka sayısı: 11.094 Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı..

DELTA VARYANTIYLA BAŞIMIZ DERTTE!… YASAKLAR GERİ GELİYOR!…

Kapanmanın ardından gelen esneklik ile birlikte vaka sayılarının önüne geçilemiyor. Yoğun aşılama çalışmaları bile virüsü durduramadı…

 

 

“Bugünkü vaka sayısı: 11.094 Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız” Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu sözü dikkat çekiyor. Yapılan yoğun aşılama programına rağmen corona virüsün yol açtığı Covid-19 vakaları yeniden hızlı bir artış eğilimine girdi.

Aşılama ile birlikte vaka sayılarında düşüş bekleniyordu, ancak beklenen olmadı, günlük vaka sayısı 11 bini geçti.  Virüs kalabalıktan ve içiçe girilen ortamlardan besleniyor. Temmuz’un başından itibaren de sosyal hareketlilik arttı. Bulaştırıcılık özelliği diğer varyantlara göre Delta varyantında yüzde 60 daha fazla. Bu da vaka sayılarının artmasındaki önemli nedenlerden biri olarak kabul ediliyor. Hükümetin bayram sonrası sıkı tedbirler alarak, tekrar yasakları geri getirmesi konuşulan konular arasında güncelliğini koruyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL