Elazığ

“EN KISA ZAMANDA EVİNE KAVUŞMAYAN TEK BİR VATANDAŞ DAHİ KALMAYACAK”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilciliği’ni ziyaret ederek, Recai Güçlü’ye hayırlı olsun temennisinde bulundu. Bu ziyaret kapsamında kendileriyle röportaj yaptık. Bize, bugüne kadar yapılan..

“EN KISA ZAMANDA EVİNE KAVUŞMAYAN  TEK BİR VATANDAŞ DAHİ KALMAYACAK”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilciliği’ni ziyaret ederek, Recai Güçlü’ye hayırlı olsun temennisinde bulundu. Bu ziyaret kapsamında kendileriyle röportaj yaptık. Bize, bugüne
kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

“3 DÖNEMDİR MEMLEKETİM İÇİN ÇALIŞIYORUM”
Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan bahseden Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “2002 öncesinde İstanbul Belediye’sindeydim. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında çok güzel hizmetler yaptık. Yapılan hizmetler, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi “Sessiz Yığınlar” olarak ses getirdi. O dönem medya sürekli aleyhimize haberler yapıyorlardı. Ama yine de Sayın Cumhurbaşkanımız, dur durak bilmeden İstanbul’a çok güzel hizmetler yaptı. İnsanlara yaklaşımı, ilgisi, alakası ile insanların gönlünü kazandı. O insanlar da kendi illerine, ilçelerine, köylerine gittiklerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu hizmetleri ve göstermiş olduğu ilgi, alakayı çevrelerine anlattılar. Millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediyesi’ndeki başarılı çalışmalarının ardından iktidara getirmek istedi. Neticesinde 2001 yılında Ak Parti kuruldu. 2002 yılında da Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olarak göreve başladı ve yaklaşık 20 yıldır bu ülkeyi başarılı bir şekilde yönetmektedir. Dolayısıyla Ak Partimiz bunca yılın ardından milletimizin büyük desteğiyle hizmetlerine devam ediyor. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanlığı zamanında bize verilen yetki doğrultusunda orada her tahsil seviyesine sahip hemşehrimiz geldiğinde İstanbul Belediyesi’nin kapıları onlara sonuna kadar açıldı. Orada iş verme imkanı oldu. Elazığ Belediyesi dahil olmak üzere, ilçe ve belde belediyelerimize de İstanbul Belediyesi’nin araç, gereç, hizmet noktasında bütün imkanlarından faydalandırdık. Oradaki hizmet anlayışımız ve hizmet yıllarımız çok farklıydı. Ancak milletvekilliğinde icracı değil, ricacı konumundasınız. 3 dönemdir milletvekili olarak, milli hassasiyetlerimize, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde, ülkemize yönelen tehlikeleri de hissederek bunun bilincinde olarak hep üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmaya gayret ettik” dedi.


“AK PARTİ İKTİDARI HER ZAMAN ÜLKEYİ KALKINDIRACAK PROJELERE İMZA ATTI”
Ak Parti iktidarının yapmış olduğu projeler hakkında bilgiler veren Demirbağ, “Türkiye genelinde 25 bin km duble yol yapıldı. Arkasından her ile havalimanı yaptık. Arazisinden dolayı havalimanı yapılamayan illerin yerine o ile komşu olan ve arazisi uygun ile daha fazla kapasiteli havalimanı yaptık. Mesela Tunceli’nin arazisi uygun değildi, biz de Elazığ’a 1 milyon kapasiteli 2. havalimanını yaptık. Her ile bir üniversite yapıldı. Her ile şehir hastanesi yapıldı. Pandemi döneminde bu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz görmüş olduk. Pandemi döneminde ülkemizin dış ülkelere karşı prestiji artırdı. Harp Sanayi’sinde hizmet eden büyük firmalar solunum cihazı ürettiler. Dış ülkelere maske ve solunum cihazları gönderdik. Bu bir Osmanlı geleneğidir. Bu malzeme gönderimi ülkemizin dış ülkeler arasında prestijini artırdı. Eğitim alanında derslikler yapıldı, çok ciddi projelere imza atıldı. İstanbul’da hızlı trenler yapıldı. Bütün bunlar Ak Parti iktidarında yapıldı ve iktidarımız her zaman ülkemizi kalkındıracak projelere imza atarak, çok ciddi gelişmeler sağlamıştır” ifadelerinde bulundu.

“EN KISA ZAMANDA EVİNE KAVUŞMAYAN TEK BİR VATANDAŞ DAHİ KALMAYACAK”
Bütün depremzedelerin evlerine kavuşacağını söyleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Son 3 yıl içerisinde hem Belediye tarafından hem de merkez hükümet tarafından çok güzel hizmetler yapıldı. Güney Çevre Yolu yapıldı, şimdi Kuzey Çevre Yolu da yapılıyor. Ancak Elazığ’ın en büyük şansızlığı hem depremi hem de pandemiyi aynı dönemde yaşaması oldu. Bir de şimdi Elazığ’da ve birçok ilimizde kuraklıkla karşı karşıyayız. Deprem olduğu andan itibaren Bakanlarımız Elazığ’a geldi. Hemen kriz masası oluşturuldu. Depremin ikinci gününde Cumhurbaşkanımız şehrimize geldi. Hızlı bir şekilde acil ihtiyaçlar karşılanmaya çalışıldı. Çadırlar, battaniyeler ve elektrikli sobalar dağıtıldı. Kış mevsimi olduğundan dolayı bu ihtiyaçlar önemliydi. Bu ihtiyaçlar karşılandıktan sonra konut yapılacak rezerv alanlar tespit edilmeye başlandı. Diğer taraftan konteyner alanların da aynı şekilde tespit çalışmaları yapıldı. 1 ay sonrasında konteyner kentler yapılmaya başlandı, insanlar oraya gönderildi. Arkasından da tespit edilen rezerv alanlar üzerinde ihale yapılarak konut alanları yapılmaya başlandı ve 6-7 ay sonrasında Sürsürü’de Ramada otelinin orada konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. Daha sonrasında diğer yerlerin de yapımı bittikçe sahiplerine teslim edildi. Elbette pandemiden dolayı aksamalar yaşandı ancak bitmeyen konutlar şu anda bitirilmeye çalışılıyor ve en kısa zamanda vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturacağız. İlk anda bazı sıkıntılar oldu. Yanlış yönlendirmeler de oldu. İlk önemli sıkıntı, ev fiyatlarının çok yüksek olacağına dair söylentiler çıktı. 600-700 bine varan fiyatlarla ev verileceği ve 6 ayda bir TEFE-TÜFE durumuna göre zam yapılacağı söylenildi. Ancak öyle bir şey yoktu. İnsanlara 2+1’ler 120-150 bin TL’ye, 3+1’ler ise, 170-190 bin TL’ye verildi. Elbette bu durum bulunduğunuz semt ve kaçıncı kat olma durumlarından dolayı farklılık gösterebiliyor. Gittiğim yerlerde pişman olduklarını söyleyenler var. Bize böyle anlatmadılar, biz de o evlerden istiyoruz diye bana çok fazla söyleniyor. Ancak 2 defa hak sahipliği yayınlanmasına rağmen bu insanlar başvurmamışlar. Bu ilk sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir sıkıntı ise, dairelerinin orta hasarlı çıkıp da hafif hasarlı olduğunu ya da ağır hasarlı olduğunu söyleyenler vardı. Bununla ilgili itirazlar yapıldı. Daha sonra 5.3’lük bir deprem oldu ve bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden teknik ekip giderek orta hasarlı binaları gözden geçirdiler. Bu sıkıntıların düzelmesi için bizim de üzerime düşen görev neyse, onu yerine getirmek için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“PANDEMİ OLMASINA RAĞMEN 25 BİN KONUT YAPILDI VE YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK”
Pandemiden dolayı gecikmelerin yaşandığını ve bu konuyla ilgili olarak 1999 Gölcük depremi ile 2020 Elazığ depremini kıyaslayan Demirbağ, “Kurumlarla ilgili vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadığını biliyorum. Ancak ben 1999’da İstanbul’daydım. Gölcük depremini bizzat yaşadım. O depremde ekipler yetişemediler, enkazın altında birçok vatandaşımız ne yazık ki can verdi. Ben İstanbul Belediyesi’nde Yol Müdürü olduğum için hemen bütün araç, gereçlerimizle yardıma koştuk. Ancak yine de birçok imkansızlıklardan dolayı çok vatandaşımızı kaybettik. Rahmetli Ecevit, deprem bölgesine deprem olduktan 3 gün sonra gitti. Dış ülkelerden gelen yardımlarla memur ve işçinin maaşları ödendi. İnsanlar sokaklarda kalıyorlardı. Devlet birçok vatandaşa çadır yardımı bile yapamadı. Daha sonra “Sosyal Konut” adıyla yapılan 2+1’ler Çaydaçıra’nın Sosyal Tesislerinden bile daha kötü inşa edilmiş. Zaten bu yüzden birçok kişi oturmadı diğerleri de ya mecburiyetten oturmak zorunda kaldı ya da kiraya verdi. Ancak Elazığ’da deprem olur olmaz Bakanlar geldi. Canla başla herkes uğraştı. Sonuçta sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde, beldelerde ve köylerde dahi yıkımlar yaşandı. Her yere bir anda yetişmek mümkün olamıyor ancak devlet her şeye rağmen bütün vatandaşların yaralarını sardı ve sarmaya devam ediyor. Tüm Dünya’da etkisini gösteren pandemi hastalığından dolayı herkes gibi bizim ülkemiz de o kadar sıkıntı yaşamasına rağmen yine de yaklaşık olarak 25 bin konut yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu da devletimizin büyüklüğünü göstermektedir” dedi.
“MUHALEFET BİLE YAPILAN EVLERİ TAKDİR ETTİ”
Yapılan evleri muhalefet milletvekillerinin bile takdir ettiğini belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Elbette yaşanan sıkıntılar var. DASK’la mahkemelik olan vatandaşlarımız oldu. Kentsel dönüşümden dolayı apartman sakinlerinin karar verememesi ve hak sahipliğinden doğan sorunlar oldu. Çünkü gerçekten güzel evler yapıldı. Herkes bu evlerin güzelliğini gördü ve kararsız kaldı. İstanbul için Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ’a gelmişti. O sırada muhalif milletvekillerine sordum: “Nasıl gördünüz?” dedim. “Valla bu kadarını tahmin etmiyorduk, özellikle 2+1 köy evlerini hiç beklemiyorduk?” dediler. Sıkıntılar olabilir ancak söylüyoruz o sıkıntılar gideriliyor ve giderilmeye de devam edilecek” ifadelerinde bulundu.
“BİZ MİLLETİMİZİN HİZMETKÂRIYIZ”
Sosyal medyanın zararlı taraflarından bahseden Demirbağ, “Ben vatandaşlarımdan şunu rica ediyorum. Sosyal medya çok karanlık bir mecra. Elbette yararlı tarafları var ancak bizim ülkemizde daha sıklıkla zararlı taraflar kullanılıyor. 15 Temmuz’la ilgili yalan görseller yayıldı. Bir vatandaşın askeri kestiğine dair fotoğraflar çıktı. Bu muhalif olmak değil, bunun muhalefetlilikle alakası yok. Biz her zaman başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz. Biz milletimizin hizmetkârıyız. Milletimiz, bunu hiçbir zaman unutmasın” açıklamasında bulundu.
“ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gazetemize teşekkürlerini sunan Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Siz Elazığ’da çok değerli bir iş olan, basın işini yürütmeye çalışıyorsunuz. Sizi takdir ederek takip ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Elazığ’da çok iyi işler yapacağınıza eminim. Bizler de sizi her zaman takdir edeceğiz. Bizim için basın kıymetlidir, siz de kıymetlisiniz. Bu yüzden Elazığ’da Güçlü Haber gazetesine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL