Elazığ

BAŞKAN KARAKUŞ’TAN “GES” AÇIKLAMASI

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, güneş enerji santralleri ile ilgili açıklama yaptı.   Elazığ’a yapılması planlanan güneş enerji santralleri Tunceli Akpazar Beldesi’ne yapılması kararıyla ilgili Yeniden..

BAŞKAN KARAKUŞ’TAN “GES” AÇIKLAMASI

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, güneş enerji santralleri ile ilgili açıklama yaptı.

 

Elazığ’a yapılması planlanan güneş enerji santralleri Tunceli Akpazar Beldesi’ne yapılması kararıyla ilgili Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş açıklamalarda bulundu.

“GES PROJESİNE NEDEN SAHİP ÇIKMADINIZ VE İLİMİZDE YAPILMASINI SAĞLAMADINIZ”

Enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına yönelik çabaların arttığı ülkemizde; yerel çiftçilerimizin elektirik maliyetlerinin düşürülmesi ve ekonomik katkı sağlamak amacıyla GES (Güneş Enerji Santrali) projesi hayati bir önem taşımaktadır. Her dönem İlimiz siyasetçilerinin seçim vaatleri başında bulunan ve 19 yıldır her defasında siyasi malzeme olarak kullanılan Kuzova sulama projesi, Dosyası kapatılarak bir sonraki seçimde tekrar malzeme olarak kullanılmak üzere rafa kaldırılmış görünüyor. İlimizin üç tarafı sularla çevrili olmasına rağmen, 20 senedir suya hasret olan bu zengin ve bereketli tarım arazilerinin sulanması ile ilgili enerji maliyetleri bahane edilmiştir. Buna örnek verecek olursak, Kuzova da şu an sulama yapılan yerde 172 metrede pompalama yapılıyor. Bir pompanın seviyesi de ortalama 75-80 metre olduğu için iki defa elektrikle pompalama yapılıyor ki ovaya su aksın. peki bu maliyete son verecek, çiftçilerimizin en büyük girdilerinden biri olan elektrik giderine kökten çözüm olarak bitirecek olan ve İlimizde, kuzova da yapılması planlanan GES (Güneş Enerji Santrali) projesine neden sahip çıkmadınız ve ilimizde yapılmasını sağlamadınız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL