Dünya

DÜNYA’DAN ALARM: GİDEREK ISINIYOR

Bilim bize kesin olarak dünyanın daha da ısındığını söylüyor: Son altı yıl kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu. Her birimiz bunu farklı şekilde not edebiliriz. Kışın güneye göç etmeyen kuşlar;..

DÜNYA’DAN ALARM: GİDEREK ISINIYOR

Bilim bize kesin olarak dünyanın daha da ısındığını söylüyor: Son altı yıl kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu. Her birimiz bunu farklı şekilde not edebiliriz.

Kışın güneye göç etmeyen kuşlar; Şimdi tüm yıl boyunca onlar görülüyor. Ve neden dünyada hor çiçeği Ocak ayında çiçek açıyor?

Küresel ısınmayı çözmek için sera gazı emisyonlarını büyük ölçüde azaltmalıyız. İnsanların, buharlı yeni bir gerçekliğe nasıl uyum sağlamaları gerektiğini ve aynı zamanda onu hafifletmek için nasıl çalışması gerektiğini inceliniyor.  Düşük teknolojili, hızlı bir ısınma çözümü araştırılıyor: Gölgede olmak, güneşte olduğumuzdan 20 dereceye kadar daha serin hissetmemize neden olabileceğinden, insan sağlığına yararının olduğu bilinmektedir. Bu ilke yaşadığımız yer için de geçerlidir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma  sonuçlara göre, yoğun ağaç gölgelikleri, park alanları ve diğer açık alanları olan mahallelerin, aynı şehirlerde, bu özelliklere sahip olmayan mahallelerden ortalama beş derece daha soğuk olduğu öğrenildi.  Daha sıcak mahallelerin, beyaz olmayan insanların nüfusun daha büyük bir bölümünü oluşturduğu düşük gelirli alanlar olma eğiliminde olduğunu öğrenmek sizi şaşırtmayacaktır. Kırmızı çizilmiş alanlarda yeşil alanlar görülmüyor. Bugün  yoksul mahallelerin bazılarında, ağaç gölgeliği tarafından gölgelenen arazi yüzdesi tek haneli rakamlardan oluşmaktadır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL