Anketler

TARSİM SİGORTASI YAPTIRACAK HAL Mİ KALDI!…

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Hatırlayacağınız üzere geçenlerde bir dizi ziyaret kapsamında Elazığ’a da gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Kuraklık sigortasında TARSİM havuz sistemimiz var. Bundan yararlanmaya gayret etmek..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Saygıdeğer Hemşehrilerim,
Hatırlayacağınız üzere geçenlerde bir dizi ziyaret kapsamında Elazığ’a da gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Kuraklık sigortasında TARSİM havuz sistemimiz var. Bundan yararlanmaya gayret etmek lazım. Bu konuda üreticiler bilgilendirilip sigorta yapılırsa bunun çok büyük faydası olacaktır” ifadelerini kullandı.
Çiftçilerde sigorta yaptıracak hal mi bıraktılar!…
Geldiğimiz şu noktada bütün yiyeceklerimiz ithal ediliyor. Haberlerde sürekli ihracat ağından ve verilerinden bahsedilir. Kat-i surette ithalatı duyamazsınız.. Çünkü ithalat bir ülkenin ayıbıdır, bana göre… Demek bizi yönetenler de benimle hem fikir olmuş olacaklar ki; ithalattan hiç söz etmezler. Hep ihracat rakamları ortadadır.
Şimdi düşünün kardeşlerim; Bir ailenin aylık geliri 3 bin lira diyelim. Eğer gider, 3 binden fazla olursa ne olur… Sıkıntı başlar, aile evdeki eşyaları satmaya ya da birikimlerinden harcamaya başlar.
İşte Türkiye de aile gibidir.
Eğer siz ülkenin ana kaynaklarını satmaya başlarsanız, ekonomi zayıflamaya yüz tutar. Bu kapsamda lafı uzatmadan, asıl soru şu;
Türkiye Hangi Gıdaları İthal Ediyor?
Bileniniz var mı? Ben söyleyeyim. Ayçiçeği, badem, bakla, çay, kırmızı ve yeşil mercimek, taze ve kuru sarımsak, pamuk, soya, susam ve tütün gibi birçok ürün ithal ediliyor.
HAYIRDIR BEYLER!… Karadeniz’de çay üretimi olmuyor muydu?
Ya da Ege’de pamuk… Ülkemizin mis gibi meşhur Kastamonu sarımsağı yok muydu da, hem taze hem de kuru sarımsak ithal eder hale getirdiniz bu ülkeyi.
Trakya Bölgesi Ayçiçek tarlalarıyla doluydu.
Ne yaptınız bu insanlara? Niçin üretim yapmıyorlar ve bu ürünler ithal ediliyor?
Geçen sene Egeli üreticinin elindeki pamuğu almayıp, düşmanımız olan Yunanistan’dan kimler pamuk almıştı da, Türk çiftçisi zulme uğratılmıştı.
Hala konuşanlar hangi Tarsim Sigortasından bahsediyorlar!
Sigorta yaptıracak ürün mü var ellerinde! Sel baskını, kuraklık vs. afetler için sigortaya teşvik edenler hangi Türk çiftçisi neyi üretiyor ki, neyin, hangi bakliyatın, hangi tahılın sigortasını yaptırsın….
Halen daha üretim yapmakta olan o kahraman köylüler, çiftçiler borç batağında, traktörleri haczediliyor.
Bugün üretim yapması gereken çiftçiler dosya ellerinde icra müdürlüklerinde dosya peşinde koşuyor.
Şu anda tarım tam anlamıyla dışa bağlı bir vaziyette.
Ülke tarımına ve ekonomisine, mücadele ederek, -kaldı ki çoğu çiftçilerimiz ailece çoluk çocuk bu işi yapıyorlar- üreten, emek veren, birçok zahmete katlanan çiftçilerimize, ülkem insanına yapılan bu haksızlığı asla kabul etmiyorum.
Bir an önce yetkililerin ithalatı bırakıp, bu insanlara destek vererek tarımı ve hayvancılığı kalkındırmasını bekliyorum. Projeleri biraz da Elazığ’a kaydırın beyler….
Aksi takdirde;
“Alma Mazlumun Ahını,
Çıkar Aheste Aheste….”

Kalın Sağlıcakla…..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL