Spor

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ÜST LİGLERDEN AYRILDI

Başta Elazığspor olmak üzere, Elazığ’a yakın bölgeler olan Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerindeki illerden Diyarbakır, Erzurum, Van, Malatya, Siirt, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Antalya illerinin temsilcilerinin bulunduğu..

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ÜST LİGLERDEN AYRILDI

Başta Elazığspor olmak üzere, Elazığ’a yakın bölgeler olan Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerindeki illerden Diyarbakır, Erzurum, Van, Malatya, Siirt, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Antalya illerinin temsilcilerinin bulunduğu TFF 1. Lig’de yeni sezonda sadece iki takım Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgesini temsil edecek.

 

Liglerin tescil edilmesiyle birlikte güncellenen TFF 1. Ligin 2021-2022 sezonunda Doğu Anadolu bölgesini Büyükşehir Belediye Erzurumspor temsil ederken, Akdeniz bölgesini ise Adanaspor temsil edecek. Bir zamanlar 4-5 takımla temsil edilen Güneydoğu Anadolu bölgesinin ise 2021-2022 futbol sezonunda TFF 1. Ligde temsilcisi bulunmuyor. TFF 1. Ligde takım sayısı en fazla olan bölge ise Marmara bölgesi.
Eyüpspor, Bursaspor, Balıkesirspor, Tuzlaspor, Kocaelispor, Ümraniyespor, Bandırmaspor ve İstanbulspor takımları olmak üzere tam 8 takım, 2021-2022 sezonunda TFF 1. Ligde Marmara bölgesini temsil edecekler.
Marmara bölgesinin ardından Ege bölgesinde ise Denizlispor, Altınordu, Menemenspor ve Manisa Futbol Kulübü, 4 takımla en fazla temsil edilen ikinci bölge olacak. Süper ligden düşen Ankaragücü, Gençlerbirliği ve play-off’u son maçta kaybeden Keçiörengücü takımları, 2021-2022 sezonunda İç Anadolu bölgesini temsil edecek. Tıpkı Güneydoğu Anadolu bölgesi gibi, bir zamanlar çok sayıda takımla temsil edilen Karadeniz bölgesini ise, yeni sezonda Boluspor’la birlikte süper ligi son anda kaçıran Samsunspor takımları temsil edecekler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL