Elazığ

AF BEKLENTİSİ…

Seçim tarihi yaklaştıkça, hükümetin vatandaşlara olan kıyakları gittikçe artıyor. Öncelikle emeklilere zam verilerek gönülleri kazanılmaya çalışıldı. Tabi bu kadar artan fiyatlar karşısında hükümetin yapmış olduğu zam oranını beğenmeyenler de mevcuttu…

AF BEKLENTİSİ…

Seçim tarihi yaklaştıkça, hükümetin vatandaşlara olan kıyakları gittikçe artıyor. Öncelikle emeklilere zam verilerek gönülleri kazanılmaya çalışıldı. Tabi bu kadar artan fiyatlar karşısında hükümetin yapmış olduğu zam oranını beğenmeyenler de mevcuttu.

Daha sonra EYT(Emeklilikte Yaşa Takılanlar) gündeme geldi. Bu arada EYT Kanun teklifi meclise sunuldu. Bakalım süreç nasıl işleyecek?

Ekonomiye yönelik düzenlemeleri içinde barındıracak olan yeni torba yasa teklifi geçtiğimiz hafta 27 Ocak Cuma günü Meclis’e sunuldu.

Vatandaşlarımızı bekleyen ekonomik iyileştirme çabaları gerçekten takdir-e şayandır…

Türkiye siyasetinin gündeminde son yıllarda vergi ve mali aflar oldukça fazla yer almış olsa da ceza afları son 22 yıldır ülke gündemini pek meşgul edemedi. En son 2020’de genel af Türkiye’de gündem olmuş ancak uygulanmamış, infaz düzenlemesi uygulanarak birçok kişi serbest kalmıştı. Türkiye’de 1921’den bu yana kapsamı değişiklik gösteren toplam 52 adet Af Kanunu ve 7 adet Genel Af çıktı.

Ancak burada özellikle mahkumların ve yakınlarının beklentileri, geniş bir af konusunu oluşturuyor. Çıkacak olan genel af mı yoksa sadece af kanunu mu?

Bu konu merak ediliyor. Zaten ağır ceza almış olanları kapsamamaktadır.

Şimdi bazı kesimler buna karşı çıkıyorlar. Af çıkmasına taraftar değiller. “Nereden aldınız bu kişileri?” diye soruyorlar. Elbette af konusu işlenmiş olan suçun türüne göre muamele yapılacaktır.

Tabi ki suçları var!… Ancak gönül ister ki; her ne suç işlemişlerse işlesinler, devletimizin bu insanları meslekî konuda eğitmesi yadsınamaz bir gerçektir.

Öyle ya!

Hem suç işleyeceksin hem de ekmek elden su gölden yaşayacaksın…Böyle olmamalı!… O insanları üretken hale getirmek lazım. Bugün belki binlerce gencimiz hapishanelerde çürüyor. Süreci iyi değerlendirmek gerekiyor. Örneğin; Tekstil atölyeleri, gıda imalathaneleri, beceri kursları, halı dokuma atölyeleri gibi daha birçok iş dalını organize ederek, bu insanların ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına imkan verilmelidir. Hem kendilerine maaş verilerek motivasyonları sağlanmalı, hem de içlerindeki yetenekler açığa çıkartılarak, yetiştirilmelidir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL