Siyaset

MADEN’DE MEMLEKET MESELESİ MİTİNGİ DÜZENLENDİ

Elazığ Maden İlçesi’nde Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mücahit Öner tarafından Memleket Meselesi mitingi düzenlendi.   Madenlilerin yoğun ilgisini gören mitingde konuşma yapan bağımsız belediye başkan adayı Mücahit ÖNER Maden Tetkik..

MADEN’DE MEMLEKET MESELESİ MİTİNGİ DÜZENLENDİ

Elazığ Maden İlçesi’nde Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mücahit Öner tarafından Memleket Meselesi mitingi düzenlendi.

 

Madenlilerin yoğun ilgisini gören mitingde konuşma yapan bağımsız belediye başkan adayı Mücahit ÖNER Maden Tetkik Arama’nın 2020 yılından 2022 kadar yapılan MTA çalışmalarından bahsetti. Ardından iki defa İhalesi yapıldığı halde TOKİ konutlarının temel atma çalışmalarına halen başlanılmadığını dile getiren Öner, ‘’Sivrice, Gezin, Kovancılar, Karakoçan, Palu, Elazığ TOKİ anahtar teslim edildi. Ama Maden’de iki defa ihalesi yapıldığı halde, temel atma çalışmalarına başlanılmadı. Çalışmaların daha da hızlanmasını devlet yetkililerinden talep ediyoruz.’’ dedi.
Daha sonra belediye Başkan adaylığı süre zarfında yapmış ve yapacağı çalışmaları hakkında halkı bilgilendirdi davul zurna halay İle miting son buldu.

ÖNER’DEN GÜÇLÜ HABER GAZETESİNE ÖZEL AÇIKLAMALAR

Miting sonrası Güçlü Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Mücahit Öner:’’ Tarihi sultan Abdülhamit Han Konağı’nın çevre düzenlenmesi, yol geçişi ve taş duvar çalışmalarıyla birlikte tarihi yapının iç, dış restore işlemleri devam etmekte olduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak çalışan, terini döken ağabeylerimiz ile bir araya gelip, gelinen aşamalar hakkında bilgi aldık. Sultan Abdulhamit Han Konağı için çabalarımız sonuçlandı. İçişleri bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya yazmış olduğum dilekçe ile 10 sene sonra tarihi konak için ödenek çıktı ve restore edilmeye başlanıldı. Tadilat işlemi bitikten sonra hükumet konağı olarak hizmete açılacaktır.
Konuyu daha önce de CHP, AK Parti, İyi Parti ve MHP defalarca Meclis’te gündeme getirmişlerdi. Ancak kimse başarılı olamadı bunu ben başardım bana nasıp oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından Maden Hükümet Konağı’na devredildi. Ödenek çıktı şu an tadilat ve restore ediliyor.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL