Elazığ

2020 yılında meydana gelen depremde Aksaray Cami ağır hasar aldı. Koruma altında bulunan 303 yıllık tarihi cami ibadete kapatıldı. Gece saatlerinde camide henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Tarihi..

2020 yılında meydana gelen depremde Aksaray Cami ağır hasar aldı. Koruma altında bulunan 303 yıllık tarihi cami ibadete kapatıldı. Gece saatlerinde camide henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Tarihi cami, yangın sonrasında adeta küle döndü.

 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konu ile ilgili açıklama yaparak zamanında yapılmayan müdahale neticesinde caminin kül olduğunu belirtti.

 

Milletvekili Erol açıklamasında; “Tarihi Aksaray Camii’nin bir an evvel restore edilmesi için defalarca yapmış olduğumuz uyarılar dikkate alınsaydı bugün bunları yaşanmayacaktı. 31 Ocak 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yazılı olarak restorasyon çalışmalarının bir an evvel yapılması ve tarihi camimizin ibadete açılması konusundaki talebimizi ilettik. 6 Mart 2023 tarihinde tarafıma gelen cevapta Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce caminin onarım işinin 2022 yılı yatırım programına alındığı, onarıma başlanabilmesi için proje ihalesinin yapıldığı, projenin hazırlanması ve ilgili koruma kurulunun onaylamasına müteakip onarımına başlanacağı bilgisi verildi. Ne yazık ki zamanında yapılmayan müdahale neticesinde tarihi cami kül oldu” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL