Elazığ

6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremin ardından Baskil ile ilgili yaptığımız haberden sonra ve Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın ilçe nüfusunun 45 bin olduğunu belirtmesi üzerine, Harput Der ve Cansuyu..

6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremin ardından Baskil ile ilgili yaptığımız haberden sonra ve Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın ilçe nüfusunun 45 bin olduğunu belirtmesi üzerine, Harput Der ve Cansuyu dernekleri Elazığ’da faaliyete geçtiler. Eğitimci Fethi Yücesoy koordinesinde Harput Der Başkanı Kazım Atıcı ve Cansuyu Derneği Başkanı Sinan Akılotu, Baskil’in birçok köyündeki depremzedelere kuru gıda ve giyim yardımlarında bulundu. Harput Der ve Cansuyu Derneği, yardımlar yaptıktan sonra diğer yardımlar da Baskil’e gelmeye başladı.

Yardımlar Baskil’e halen daha gelmekte ancak yeterli olmamaktadır. Ayrıca Davut Abiç isimli kişi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremzede çocukların sağlık taramasının ardından Baskil’in Alangören köyüne yerleştirildiğini belirtti. Oradaki çocukların yiyecek ve ihtiyaç malzemesi eksiklikleri bulunmaktadır. Oraya yardım sağlanması gerekiyor. Bunun haricinde halen daha Baskil’in birçok köyünde mağdur olan binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Ayrıca Malatya’daki cenazelerini alıp köylerine döndükten sonra köylerdeki evlerinde 45-50 kişi bir arada kalan binlerce kişi bulunmaktadır. Buradaki binlerce kişi de kuru gıda, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları bulunmaktadır.

Yardımlarını esirgemeyen Harput Der Başkanı Kazım Atıcı’ya ve Cansuyu Derneği Başkanı Sinan Akılotu’na teşekkür ederiz. Bizler de Elazığ’da Güçlü Haber olarak, bundan sonraki süreçte depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL