Türkiye

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ARTIŞLARI MECLİS’TE

Memur ve emekli maaş artışlarını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.   TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair..

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ARTIŞLARI MECLİS’TE

Memur ve emekli maaş artışlarını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

 

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Yasa Teklifi’ kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi ile emekli maaşlarının alt sınırı 3 bin 500 TL’den, 5 bin 500 TL’ye çıkarılıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liraya çıkarılacak.

Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar; köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanlar; gelir vergisinden muaf olup esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olanlar; anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları; sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları; diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları; tarımsal faaliyette bulunanlara ödenen gelir ve aylıklar, Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında artırılacak.

Kanuna göre, asgari ücret desteği ocak-haziran 2023’te de devam edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL