Siyaset

SANKİ ERKEN SEÇİM OLACAK GİBİ!!…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin öne alınmasıyla ilgili sinyal verdi.   Erdoğan, haziran ayında yapılması planlanan seçimle ilgili şu ifadelere yer verdi; “2023 yılı inşallah hayırlara vesile..

SANKİ ERKEN SEÇİM OLACAK GİBİ!!…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin öne alınmasıyla ilgili sinyal verdi.

 

Erdoğan, haziran ayında yapılması planlanan seçimle ilgili şu ifadelere yer verdi;

“2023 yılı inşallah hayırlara vesile olacaktır. Kuruluşumuzun 21. yılını ve iktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Mevsim şartlarını dikkate alarak, belki birazcık öne çekerek, tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz”

ERKEN SEÇİM OLURSA TARİH NE OLUR?

Seçimin erkene alınması kararı için TBMM’de 360 oy gerekiyor. AKP-MHP’nin oyu buna orana yetmediği için Cumhurbaşkanının Meclis’i feshedip seçim kararı alması bekleniyor.

AK Parti’de seçim tarihi için 30 Nisan üzerinde durulurken, Ramazan ayının 20 Nisan’da biteceği, 21-23 Nisan’ın da Ramazan bayramına denk geldiği hatırlatılıyor. Seçimin erkene çekilmesi ise haziran ayının 28’inden itibaren 4 günlük Kurban Bayramı’nın başlaması ve öncesindeki hac ziyaretleri dikkate alındı. Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olanlar 18 Haziran seçiminde oy kullanamayacağı için bu tarihin değiştirilmesi benimsendi. Haziran ayında ayrıca üniversite sınavı da yapılacak.

Seçim için 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri de planlamada yer alırken Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması durumunda 15 gün sonra ikinci kez sandığa gidileceği de hesaplandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL