Güncel

GÜÇLÜ: EMEKLİLERE YAPILAN ZAM, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI!!!

Elazığ’da Güçlü Haber Medya Kuruluşu İmtiyaz Sahibi&Genel Yayın Yönetmeni ve Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü bugün yapılan zamlara tepki gösterdi.    Recai Güçlü açıklamalarında şu ifadelere yer..

GÜÇLÜ: EMEKLİLERE YAPILAN ZAM, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI!!!

Elazığ’da Güçlü Haber Medya Kuruluşu İmtiyaz Sahibi&Genel Yayın Yönetmeni ve Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilcisi Recai Güçlü bugün yapılan zamlara tepki gösterdi.   

Recai Güçlü açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla memur ve emeklilerin 2023 yılı maaş zam oranı netleşti. Bu oranlar beklentilerin çok altında kaldığından dolayı emekliler hayal kırıklığına uğradılar.
T”ÜİK’in açıkladığı verilere göre, aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,2 oldu. Altı aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.
TÜİK’in açıkladığı bu enflasyon oranı piyasa fiyatlarına uymadığı gibi, pazar ve market enflasyonu Tüik in açıkladığı bu rakamdan kat kat fazladır. Neye göre TÜİK bu rakamları belirlemiş, anlaşılır gibi değil! Her şey açık açık ortada…
Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaşları, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 16,47 zamlanırken SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 arttı.
Emekli maaşlarında en son 2022 Temmuz ayında zam yapılmış; en düşük memur maaşı 9105 TL, en düşük memur emekli aylığı ise 6078 TL olmuştu.
Piyasadaki zam oranları 3 haneyi geçmesine rağmen, emeklilere yapılan bu cılız zam emeklileri çok üzdü. Market ve pazar piyasaları ateş pahası olmasına rağmen böyle komik bir zammın verilmesine bu da neyin nesi acaba denildi!
Emeklilerin beklentileri; Maaş zamları için refah payının eklenmesi ya da ek zam yapılmasıdır.
Yetkililerin bir an evvel bu yanlıştan dönüp, emeklilerin gönüllerini alması gerekmektedir. Unutmamalıdırlar ki; önümüzde bir seçim var. Emeklilerin hayır dualarını almalarını tavsiye ederim.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL