Elazığ

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN AHISKA TÜRKLERİNE PSİKO-SOSYAL DESTEK

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen ve Elazığ’daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürmeye devam ediyor.   Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal..

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN AHISKA TÜRKLERİNE PSİKO-SOSYAL DESTEK

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen ve Elazığ’daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

 

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Aile Danışma Merkezi (ADEM) tarafından konteyner kentlerde konaklayan Ahıska Türkü kadınlara psiko-sosyal destek kapsamında Psikolog  Çağla Yılmaz tarafından “Psikolojik Sağlamlık” konulu konferans Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Ahıska Türkü kadınlar konferansın ardından Elazığ Belediyesi Ney Sanatçısı Cem Cenab Özen tarafından gerçekleştirilen ney dinletisini dinlediler.

Daha sonra İl Vaizi Zaika Budak Bozkurt tarafından “Sabır, Şükür ve Tevekkül” konulu söyleşi programını dinleyen Ahıska Türkü kadınlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın Yaşam  birimi tarafından gerçekleştirilen ebru sanatı etkinliğine ve dikiş atölyesindeki çalışmalara katıldılar.

Gerçekleştirilen etkinliklere katılan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif  Bilginoğlu, Ahıska Türkü kadınlarıyla sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

“DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ İMKANLARI SUNMAYA DEVAM EDİYOR”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif  Bilginoğlu devletin bütün imkanlarıyla yanlarında olduklarını söyleyerek, “Sizler Elazığ’a geldiğinizden beri Valimiz Dr. Ömer Toroman ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları sizlere her türlü imkanları sundu, sunmaya da devam ediyor. Sizler için düzenlediğimiz etkinliklerimiz belirli periyotlarda Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde devam edecek. Burada çalışan personellerimiz sizlerle birebir ilgilenecekler. Bizler burada üzüntülerinizi, mutluluklarınızı ve sevinçlerinizi paylaşacağız. Bizlerden bir isteğiniz olursa taleplerinizi Belediye Başkanımıza ileteceğiz ve Başkanımızın talimatıyla taleplerinizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

AHISKA TÜRKÜ KADINLARDAN TEŞEKKÜR

Gerçekleştirilen etkinliklerden çok memnun olduklarını söyleyen Ahıska Türkü kadınlar program sonunda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL