Elazığ

KİTAP FUARINDA CEBELİ YERLİKAYA RÜZGARI ESTİ

Geride bıraktığımız günlerde ilimizde gerçekleşen Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı, ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgi gördü. 8-16 Ekim tarihleri arasında Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kitap Fuarı’na büyük..

KİTAP FUARINDA CEBELİ YERLİKAYA RÜZGARI ESTİ

Geride bıraktığımız günlerde ilimizde gerçekleşen Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı, ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgi gördü. 8-16 Ekim tarihleri arasında Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kitap Fuarı’na büyük bir ilgi gösteren ve neredeyse her gün hınca hınç dolup taşan fuarda Altmış’a yakın yayın evi ile yüzlerce yazar katıldı. Fuarda Elazığlı şair ve yazarlar da yer aldılar. Fuara İstanbul’dan gelip katılan hemşehrimiz ve aynı zamanda gazetemizin köşe yazarı Cebeli Yerlikaya yoğun ilgi gören yazarlarımızdan biri oldu.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Yerlikaya, fuar ile ilgili şunları söyledi, “Öncelikle yıllar sonra bir fuarda Elazığ’da hemşehrilerimle birlikte olmaktan ötürü çok mutlu oldum. Elazığlı hemşehrilerimizin fuara ve kitaba olan olağanüstü ilgisi beni ziyadesiyle memnun etti. Fuar boyunca yediden yetmişe her yaştan okuyucuyu fuar alanında görmek ve kitaplara olan ilgiye şahitlik etmek gelecek adına bizleri hem umutlandırdı hem de yeni eserler üretme noktasında kamçıladı. Fuar boyunca hem kitaplarımızı imzaladık hem de hemşehrilerimizle hasbihal etme ve de hasret giderme imkanını yakaladık. Şahsıma ve kitaplarıma gösterilen yoğun ilgiden dolayı oldukça memnun kaldığımı ifade etmek isterim. Kültür, sanat, musiki ve edebiyat şehri olan Elazığ’da eğitimi, kültürü ve okuma oranını daha üst seviyelere taşımak, başta bizlerin olmak üzere hepimizin en asli görevlerinden biri. Bizler bilgiyle donandıkça, kitaplara sarıldıkça müreffeh yarınlara erişebilir ve bu kadim kültürü yarınlara ve gelecek kuşaklara bu şekilde aktarabiliriz. Dileğim bu tür fuarların kesintisiz yapılması, Elazığ’ın kitap iklimini sıkça yaşamasıdır. Yeni yapılan Fuar ve Kongre Merkezi gerçekten muhteşem bir yapı olmasının yanı  sıra bu fuar ve Kongre merkezine Ahmet Tevfik Ozan hocamızın isminin verilmiş olması, ayrıca takdir edilmesi gereken bir durum. Bu fuar alanın yapımında büyük katkıları olan başta Elazığ Belediyesi olmak üzere tüm emeği geçenleri gönülden kutluyor, Elazığ’ımızın bu alandaki eksikliğinin giderilmiş olmasından dolayı olan mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Gelecek yıl tekrar bu fuarda yer alacak olmanın sevinciyle Elazığ’dan ayrılıyorum. Fuar boyunca yanımda olan, ziyarette bulunan ve ilgilerini benden eksik etmeyen büyük küçük herkese ve Elazığ’ın kıymetli siz yazılı ve görsel medyasına ve medya mensuplarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL