Elazığ

İL PROTOKOLÜ’NDEN ESNAF ODALARI BİRLİĞİ’NE ZİYARET…

Vali Ömer Toraman, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na seçilen Turan Kurnaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Elazığ..

İL PROTOKOLÜ’NDEN ESNAF ODALARI BİRLİĞİ’NE ZİYARET…

Vali Ömer Toraman, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na seçilen Turan Kurnaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Ak Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na seçilen Turan Kurnaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, esnafa hizmet adına bu yola girdiklerini belirterek hizmet binası talebinde bulundu.

Başkan Kurnaz: “Hakikaten esnafımıza hizmet adına bu yola girdik. İmkanlarımız dahilinde sizlerin de desteğiyle malumunuz hizmet binamızı gördünüz. Oturacak doğru dürüst bir yerimiz yok. Bu konuda oda başkanlarımın 4 tanesinin hiç yeri yok. Dükkanında oda başkanlığını yapıyor. Biz esnaf için istiyoruz kendimiz için değil. Biz diyoruz ki Elazığ’ın da bir hizmet binası olsun. Esnaf Sarayından ziyade esnaf hizmet binasını rica ediyorum. Sokakta esnaf başkanlığı olmaz” ifadelerine yer verdi.

Vali Toraman, hizmet binası talebinin haklı bir talep olduğunu değerlendirmeye alınacağını belirterek: “haklı bir talep daha önce geldiğimizde de binayı görmüştüm oda başkanlarını ziyaret etmiştim. Bakalım gayret gösterelim nedir ne değildir ne yapılabilir desteklerle birlikte istişare ederiz sizlerle.” İfadelerini kullandı.

Esnaf kesiminin önemli olduğunu vurgulayan Vali Toraman, Elâzığ’da güçlü bir esnaf geleneğinin olduğunu söyleyerek: “çok önemli rolleri ve fonksiyonları var esnafların. Elazığ’da şunu gördüm hala çok kuvvetli bir esnaf geleneği var. Çarşımız pazarımız çok kuvvetli. Kırsalla şehrin buluşma yerleri alışverişin döndüğü ihtiyaçların karşılandığı yerler. Pek çok eski esnafların faaliyetine devam ettiği yerler aynı zamanda.” Dedi.

Elâzığ Belediyesi’nin tarihi çarşıların dönüşümü için yaptığı çalışmalardan dolayı Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları’na teşekkür eden Vali toraman: “belediyemiz tabi çok güzel bir kapalı çarşı ve arkasında çarşıların dönüşümü için faaliyet yürütüyor. Buda zamana uygun hale getirme, daha sağlıklı hale getirmek için önemli faaliyetler. Dışarıdan gelen insanların uğrayacakları ilk yerler böyle tarihi pazarlardır. Buraların şehre yakışır olması lazım sağolsun başkanımız çok gayret göstermiş tebrik ediyoruz.” Dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL