Elazığ

GÜNDÜZ: “SİVRİCE’DE, TARIM SEKTÖRÜNÜ İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sivrice Muhabirimiz Mustafa Yıldız, Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz GÜNDÜZ ile ropörtaj yaptı. Gündüz yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.   GÜNDÜZ yapmış olduğu çalışmaları hakkında şunları söyledi:..

GÜNDÜZ: “SİVRİCE’DE, TARIM SEKTÖRÜNÜ İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sivrice Muhabirimiz Mustafa Yıldız, Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz GÜNDÜZ ile ropörtaj yaptı. Gündüz yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

GÜNDÜZ yapmış olduğu çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Sivrice ilçemiz 635 km2 yüzölçümü alana sahip olup 55.819 dekar tarım arazisi, 26.616 dekar çayır-mera, 16.672 dekar ormanlık alanımız mevcuttur.  Tarım arazilerinin yaklaşık %30’luk kısmında tarla bitkileri,%15’lik kısmında  bağ-bahçe bitkilerinin üretimi yapılmaktadır. Geri kalan kısmı ise kullanılmayan tarım arazisidir. Tarım arazilerinde buğday, arpa, kuru fasulye,  vişne, kiraz ve kaysı ekimi ve dikimi yapılmaktadır.

Sivrice ilçemizde;

1334 dekar alanda 933.8 Ton Ceviz üretimi, 4477 dekar alanda 4193 Ton Üzüm üretimi, 1089 dekar alanda 361.625 Ton Elma üretimi, 73.374 dekar alanda 7.010 Ton Buğday üretimi, 9.016 dekar alanda 2 278 Ton Arpa üretimi gerçekleştirilmektedir.

Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü  olarak; Başta Bakanlığımız , DAP bölge başkanlığımız , TKDK ve Sanayi Ticaret Odası başkanlığımız ve bağlı bulunduğumuz kurum ve kuruluşlar ile kent ile kır nüfusu arasındaki sosyal-ekonomik ve kültürel farklılıkları azaltmayı, kırsal nüfusun göç ve istihdam problemlerini çözmeyi amaçlamaktayız. Bakanlığımızın kırsal kalkınma destekleri başta olmak üzere pek çok imkân olduğunu, Müdürlük olarak çiftçilere,  üreticilere,  üretici birlikleri ile tarım sektörünün tüm paydaşları ile uyum içerisinde ve bir arada hareket edip, Sivrice ilçemizde tarım sektörünün ileriye taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz.

2021 yılı içerisinde İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak İl Özel İdaresine ; Zahmetsiz Dut Projesi, Teknik Arıcılığın Desteklenmesi ve Geliştirilmesi Projesi,  Yumurta Tavukçuluğun Yaygınlaştırılması Projesi olarak üç adet proje sunulmuştur. Ayrıca DAP(Doğu Anadolu Projesi) kapsamında ; depremin yaralarını Sarma Arı Alt Yapısını Geliştirme Projesi,  Küçükbaş Hayvancılıkta Mekanizasyon Yaygınlaştırma Projesi, Kadın Eli Değmiş Gibi Süt Sağım ve Güğüm Projesi adı altında 3 adet proje sunulmuştur..

Bunların yanı sıra 2022 yılı içerisinde Yöresel Ürünlerin Tanıtılması ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında Domates ve Üzüm Sıkma Makineleri Projeleri, Arı Kovan Projesi , Ana Arı Geliştirme ve yaygınlaştırma projeleri , Arılı Kovan Projeleri Tarım Bakanlığına sunulmuş Projelerdir. Ayrıca 2022 yılı içerisinde 2000 adet badem, 2000 adet ceviz ve 1000 adet sedir ağacı dağıtımı gerçekleştirilmiş olup ayrıca Nohut ve Kuru Fasulye %75 Bakanlık Destekli olarak üreticilerimize dağıtımı yapılmıştır.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL