Dünya

BUGÜN DÜNYA ARI GÜNÜ…

Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. Arı Üreticileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, 20 Mayıs Dünya Arı günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin..

BUGÜN DÜNYA ARI GÜNÜ…

Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Arı Üreticileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, 20 Mayıs Dünya Arı günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin arıcılıktaki potansiyeli hakkında bilgiler veren Başkan Fırat Canbay, Türkiye’nin dünyada kroni ve üretim kapasitesi bakımından arı yetiştiriciliğinde ikinci sırada yer aldığını belirti.

Başkan Canbay; “ülkemizde en yaygın olarak yapılan tarımsal faaliyetler içerisinde arıcılık devam etmektedir. Özellikle dünya genelinde Türkiye’nin arıcılık üzerindeki konumunu değerlendirdiğimiz zaman, Türkiye dünyada koloni varlığı ve aynı zamanda üretim kapasitesi noktasında dünyada 2. Olarak yer almaktadır. Bizler 20 Mayıs’ta dünya arı gününü kutlamaktayız.” dedi.

Canbay ayrıca, arıların ekolojik dengenin sağlanmasında önemli bir etkiye sahip olduğunu söyleyerek; “Arılar yaşam demek, arı varsa hayat var. Hepimizin yaşamı, onların yaşamına bağlı. Onlarsız, yemeye alışkın olduğumuz ürünlerin çoğu tehlikeye girmekte. Dünya Arı Günü vesilesi ile yaşanan COVID-19 pandemisini de dikkate alarak, hastalıkların korunma ve tedavisinde bal, Polen, arı sütü ve propolis gibi arı ürünlerinin kullanılması önemli bir konu olarak görülüyor. COVID-19 Pandemisinin getirdiği olumsuz şartlar ile iklimsel değişiklikler arıcılık sektörünü de olumsuz etkiliyor ve geçici verim kayıpları meydana geliyor. Arıcılıkta, önemine binaen yasal ve yapısal düzenlemelere ihtiyaç var. Arıların geleceği insanların geleceği demektir. 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nün bu mucizevi varlıklar için bir farkındalığa vesile olmasını temenni ediyor, ülkemiz, şehrimiz, mesleğimiz, sektörümüz ve yetiştiricilerimiz için önemli katkılarının olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL