Güncel

ELAZIĞ’DA TEKNOFEST 2022 HEYECANI

Elazığ’da Teknofest 2022 Heyecanı Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi desteğiyle dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022’ye başvuruda bulunan Fırat Üniversitesi teknoloji takımları projelerine ilişkin sunum gerçekleştirdi…

ELAZIĞ’DA TEKNOFEST 2022 HEYECANI

Elazığ’da Teknofest 2022 Heyecanı Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi desteğiyle dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022’ye başvuruda bulunan Fırat Üniversitesi teknoloji takımları projelerine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

 

 

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek projelere, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi destek sağlanacak.

BÜYÜK HEYECAN SAMSUN’DA YAŞANACAK

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2022 bu yıl 30 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek. TEKNOFEST kapsamında bu yıl roketten, otonom sistemlerine; yapay zekâdan, su altı sistemlerine 39 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek. Her yıl bir önceki yıla göre katlanarak büyüyen bir ilgi, merak ve heyecanla takip edilen teknoloji festivaline bu yıl 149 bin takım, 500 binin üzerinde yarışmacı başvuruda bulundu. TEKNOFEST 2022’ye Elazığ’dan 76 takım başvuruda bulundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GENÇLERİMİZİN YANINDA OLARAK DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST yarışmalarına katılacak Fırat Üniversitesi teknoloji takımlarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek sağlayacaklarını ifade ederek, TEKNOFEST 2022 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’ne hazırlanan Fırat Üniversitesi öğrencilerinin çalışmaları geleceğimiz adına önemli adımlardır. Bizler de Elazığ Belediyesi olarak geleceğin teknolojileri üzerinde çalışan, üreten gençlerimizin yanında olarak onlara destek sağlayacağız.” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI BİLGİNOĞLU: “GENÇLERİMİZE MADDİ MANEVİ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi olarak TEKNOFEST yarışmalarına katılacak Fırat Üniversitesi teknoloji takımlarına destek sağlamaya devam edeceklerinin altını çizen Fırat Üniversitesi Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Dr. Burak Tanyeri, “Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları gençlerimize en büyük desteği vermektedirler. Bu yıl Fırat Üniversitesi’nden 76 takım TEKNOFEST’e başvuruda bulundu. Bu takımlardan 27 tanesi ön aşamayı tamamlayarak ürün aşamasına geçti. Bu noktada bizden destek istediler. Biz de bugün kurul olarak değerlendirme yaptık. Bu değerlendirme sürecini geçen ekiplere destek sağlanacak. İnşallah bu gençlerimiz alacakları başarılı sonuçlarla ülkemizin geleceğine katma değer sağlayacaklar. Desteklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na ve Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Nazif Bilginoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor” projesi kapsamında gençlerin çalışmalarına destek vermeye devam ettiklerini ifade ederek, “Elazığ Belediyesi olarak geçen yıl düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında bir ilki başlattık. Bu anlamda gençlere destek sağlayan çok az belediyeden bir tanesiyiz. Fırat Üniversitesi ile yaptığımız iş birliği doğrultusunda geçen yıl TEKNOFEST’e katılan 11 takıma destek verdik. Bu takımlardan sekiz tanesi finallere kaldı. Yarışma sonucunda gençlerimiz çok değerli bir üçüncülük kazandı. Bu yıl da Fırat Üniversitemiz ile birlikte yarışmalara katılacak gençlerimize maddi, manevi destek sağlayacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL