Elazığ

KANATLI BARAJI TAM DOLULUĞA ULAŞARAK SU TAHLİYESİNE BAŞLADI

Elazığ’da sulama amaçlı tamamlanmış en büyük barajı olan Kanatlı Barajı tam doluluğa ulaşarak Dolusavaktan su tahliyesine başladı. Kovancılar sınırları dahilinde Peri Çayının yan kollarından olan Bulanık Çayı (Gevla Çayı) üzerinde, Elazığ’da..

KANATLI BARAJI TAM DOLULUĞA ULAŞARAK SU TAHLİYESİNE BAŞLADI

Elazığ’da sulama amaçlı tamamlanmış en büyük barajı olan Kanatlı Barajı tam doluluğa ulaşarak Dolusavaktan su tahliyesine başladı.

Kovancılar sınırları dahilinde Peri Çayının yan kollarından olan Bulanık Çayı (Gevla Çayı) üzerinde, Elazığ’da sulama amaçlı tamamlanmış en büyük barajı olan Kanatlı Barajı tam doluluğa ulaşarak Dolusavaktan su tahliyesine başladı.

“ÇİFTÇİLERİMİZ, BASINÇLI BORULU SULAMA SİSTEMİ İLE MODERN BİR SULAMA OLANAĞI İLE TANIŞACAK”

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar yaptığı açıklamada, “Elazığ İli, Kovancılar ilçesi sınırları dahilinde Peri Çayının yan kollarından olan Bulanık Çayı (Gevla Çayı) üzerinde, Elazığ ilinde sulama amaçlı tamamlanmış en büyük barajı olan Kanatlı Barajı, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde, temelden 79 metre yüksekliğinde, 43,90 milyon metreküp depolama hacmine sahip olup, tam doluluğa ulaşarak dolusavaktan su tahliyesine başladı. Karakoçan Ve Kovancılar ilçeleri sınırları içinde bulunan Demirci ve Kuşçu Ovalarını, Bayramyazı, Karasungur, Aşağımirahmet, Yukarımirahmet, Demirci, Durmuşlar, Kuşçu, Başyurt, Deveci, Köryusuf, Aşağıovacık, Cumhuriyet, Kümbet, Maksutali, Akbulak, İsabey, Akyokuş, Yüzev, A. Lahan olmak üzere toplam 19 köyü kapsayan, toplulaştırma çalışması ve sulama şebekesi tamamlanmış olan 70.920 dönüm tarım arazisi cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi sulanacaktır. Bu sayede yılda 175 milyon lira tarımsal ekonomik fayda sağlayacaktır. Bu proje ile çiftçilerimiz, basınçlı borulu sulama sistemi ile modern bir sulama olanağı ile tanışacak, birim alandan elde edilecek önemli tarımsal gelir artışı ile başta yöre çiftçisi olmak üzere, bölge ekonomisi ve sonuçta ülke ekonomisi adına önemli katkılar sağlanacaktır. Cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi ile yağmurlama-damla sulama sistemi ve montajı yapılacak kartlı sayaçlı siteme sayesinde yaklaşık %30-40 oranında su tasarruflu sulama imkânı da sağlanmış olacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL