Siyaset

AVUKAT İBRAHİM GÖK’TEN HDP MİLLETVEKİLLİNE SUÇ DUYURUSU!…

Avukat İbrahim Gök hdp milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması düzenledi.     Gök açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “24.04.2022 tarihinde HDP’li milletvekili Garo Paylan sözde 1915 olaylarının yıldönümüyle ..

AVUKAT İBRAHİM GÖK’TEN HDP MİLLETVEKİLLİNE SUÇ DUYURUSU!…

Avukat İbrahim Gök hdp milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması düzenledi.

 

 

Gök açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“24.04.2022 tarihinde HDP’li milletvekili Garo Paylan sözde 1915 olaylarının yıldönümüyle  ilgili  Ermeni Soykırımı’nın tanınması ve soykırım faillerinin isimlerinin kamusal alandan kaldırılması hakkında hazırladığı kanun teklifini meclise sunmuş, TBMM’ye verdiği kanun teklifinin gerekçesinde ise,”24 Nisan  1915 tarihinde 250’ye yakın Ermeni aydının tutuklanması ile başlayan sürgün ve katliamlar, 27 Mayıs 1915 tarihinde çıkartılan Geçici Tehcir Kanunu’yla  Ermeni halkının topyekün kadim topraklarından sürülmesi ve büyük çoğunluğunun yaşadıkları yerlerin civarında ve göç yollarında katledilmesiyle sonuçlandı.”Şekilde ifadelere  yer vererek Osmanlı Devleti’nin  1915 Sevk ve  İskan Kanunu çerçevesinde savaş bölgesindeki ve ikmal yollarındaki Ermenilerin sevk ve iskanı tabi tutulması kararıyla ilgili olarak yaşanan olayları “soykırım”   nitelendirmiştir. Ancak HDP’li vekil tarafından yapılan kanun teklifi  gerçeği yansıtmayan ifadelerden oluşmaktadır.

Dilekçemizde belirttiğimiz bütün hususlar ışığında, şüphelinin kanun teklifinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı, Türkiye’nin bütünlüğü ve milletin birliğini açıkça hedef almakta olup, milletimize, ecdadımıza, devletimize ve tarihimize “soykırım iddiasıyla iftiralar içeren bir kanun teklifidir. İşbu bu sebepten ötürü, paylan hakkında.”Anayasanın ‘devletin bütünlüğünü resmi dilini, bayrağını milli marşını ve başkentini’ düzenleyen 3’üncü ‘temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmamasını ‘içeren 14’üncü ve ant’ içmenin yer aldığı 81’inci maddeleri ile TCK’nın ‘halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özeliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek veya alenen aşağılamak ” suçlarının yer aldığı 301. maddeleri uyarınca savcılık makamınızca fezleke hazırlanması, şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması  ve neticeten cezalandırılması talep ediyoruz.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL