Siyaset

ÖNER: “BİR MİLLETİN TEMEL TAŞI ÇOCUKLARDIR”

Maden Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mücahit ÖNER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili bir mesaj yayımladı.   Öner mesajında şu ifadelere yer verdi. “Çocuklara gereken önemin verilmesi hem..

ÖNER: “BİR MİLLETİN TEMEL TAŞI ÇOCUKLARDIR”

Maden Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mücahit ÖNER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla ilgili bir mesaj yayımladı.

 

Öner mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Çocuklara gereken önemin verilmesi hem kendileri hem de ülke ve dünya geleceği için oldukça önemlidir. Bu durumun farkında olan Mustafa Kemal Atatürk ise 23 Nisanı, çocuklara bayram olarak hediye etmiştir.23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk’ün türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine yabancı ulusların çocukları da katılırdı. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.” diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisan’da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisan’da bütün Türkiye bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır.23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum….”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL