Elazığ

BELEDİYE İŞÇİLERİ ENFLASYONA EZDİRİLMEYE DEVAM EDİLİYOR…

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş belediye işçilerinin enflasyona oranlarına rağmen, Elazığ Belediyesi personellerine hala daha bir zam verilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı..

BELEDİYE İŞÇİLERİ ENFLASYONA EZDİRİLMEYE DEVAM EDİLİYOR…

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş belediye işçilerinin enflasyona oranlarına rağmen, Elazığ Belediyesi personellerine hala daha bir zam verilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş yaptığı açıklamada, “Aylardır yaşanan ve her geçen etkisi daha da artan Ekonomik kriz ve reel olmayan ama açıklanan resmi enflasyon oranlarına rağmen, Elazığ Belediyesi personellerine hala daha bir zam verilmemesi, personelin ve sendikanın taleplerine ya Belediyenin durumu iyi değil veya sözleşme tarihi gelmeden zam vermemiz mümkün değil gibi cevaplar verilmesi Belediye Personelini ekonomik ve iş barışı olarak ciddi düzeyde etkilemektedir. Personelle 2021 yılı başında 2 yıllık yapılan sözleşmede, enflasyon farkı konulmamış ve %10 oranında komik bir zam oranının verilmesi tüm personelin %50-60 enflasyon rakamının altında mağdur olmasına sebep olmuştur. Bel-Per Şirket personelleri de asgari ücretin altında kaldıkları için yasal olarak düşük ücret verilemeyeceğinden asgari ücret seviyesine getirilmiş ve bugün tüm ekstra mesaileri içinde olmak üzere ortalama 4500-5500 aralığında maaş almaları söz konusudur. Diğer tüm kamu dairelerindeki işçilerin en alt yevmiyeleri 340 TL den başlayıp 470 TL ye kadar çıkmasına rağmen hala daha Bel-Per personelleri 160-170 TL kadrolu işçiler ise 220-230 TL seviyelerinde yevmiyeleri vardır. Tüm kamu işçileri ve memurları Enflasyon farklarıyla birlikte günümüz şartlarında yeterli olmasa da en azından resmi enflasyon oranında artış alırken Belediye Personellerine üvey evlat muamelesi yapılması söz konusudur. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işçilere yüzde 55 zam talebinde bulunan İBB’nin Ak Parti’li ve MHP’li meclis üyeleri taleplerinin karşılığını almış ve personele %55 verilmiştir. Aynı talebi kendi partilerinin iktidar olduğu belediyelerde yapamamaları ise tam bir çelişkidir. Her kurum ve her belediye yaşanan ekonomik krize göre bir nebze de olsa çalışanlarına ücret artışları yapmıştır ama her nedense Elazığ Belediyesi bunu yapmadığı gibi yoğun taleplere karşılık personeline %5 gibi komik bir zam teklifinde bulunmuştur. İBB de haklı olarak %55 i talep eden zihniyetin kendi personeline gelince %5 i layık görmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir dönemler diğer tüm kurumlara nazaran en yüksek maaşı alan Elazığ Belediyesi personelleri, şimdilerde geçtim kamu işçi veya memurunu dışarıda yevmiyeci olarak çalışan işçilerden bile çok çok az bir maaşa çalışmaktadırlar. Cumhurbaşkanı’nın çalışanlarımızı Enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz sözünün bir karşılığı olmadığını Elazığ Belediyesi bu tavrıyla çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Belediyenin diğer Kamu daireleri ve Belediyelerde olduğu gibi en az %60 zamla en azından reel olmasa da resmi enflasyon oranında zam vermesini bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL