Genel

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Bir çocuğun yaşamının ilk iki yılının çoğu, çocuğun ilk “benlik duygusunu” yaratmasıyla geçer; çoğu çocuk ikinci yıllarında kendileri ve başkaları arasında ayrım yapabilirler. Bu, çocuğun diğer insanlarla ilişkilerinde nasıl çalışması gerektiğini..

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Bir çocuğun yaşamının ilk iki yılının çoğu, çocuğun ilk “benlik duygusunu” yaratmasıyla geçer; çoğu çocuk ikinci yıllarında kendileri ve başkaları arasında ayrım yapabilirler.

Bu, çocuğun diğer insanlarla ilişkilerinde nasıl çalışması gerektiğini belirleme yeteneğinin çok önemli bir parçasıdır. Erken bakım, her çocuğa benzersiz bir şekilde özen göstererek aile, ev kültürü ve ana dil arasındaki bağlantıları vurgulamalıdır. [kime göre?] Bebek eğitimi, çocukların normal olarak okula başlamadan önce eğitimidir. “Bebek” terimi tipik olarak 1 ay ile 12 ay arasındaki çocuklara uygulanır. Erken çocukluk eğitimi, çocukların oyun yoluyla öğrenmesine odaklanır. Bu inanç, “oyunun gücü” üzerine odaklanmıştır. Dramatik oyun, sanat, sosyal oyunlar gibi oyun temelli etkinlikler yoluyla çocukların daha verimli öğrendikleri ve daha fazla bilgi edindikleri düşünülmektedir. Bu teori oyunları, çocukların doğal merakını ve eğitim derslerini karıştırarak “inandırma” eğilimlerini ortaya çıkarır. Hem araştırmacılar hem de erken çocukluk eğitimcileri, ebeveynleri erken çocukluk eğitimi sürecinin ayrılmaz bir parçası olarak görmektedir. Eğitimciler genellikle ebeveynlerden çocuğun “ilk ve en iyi öğretmeni” olarak bahseder.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL