Elazığ

ÖZEL OKULLARDAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Eskiden özel okullarda okumak hem çok pahalı hem de çok fazla başarılı olmayı gerektiriyordu. Ancak artık günümüzde eğitim adına her şeyin kolaylaştığı bir dönemde özel okullarda okumak da ücretsiz bir..

ÖZEL OKULLARDAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Eskiden özel okullarda okumak hem çok pahalı hem de çok fazla başarılı olmayı gerektiriyordu. Ancak artık günümüzde eğitim adına her şeyin kolaylaştığı bir dönemde özel okullarda okumak da ücretsiz bir hale geldi. Öğrencilerin hem özel okulun imkanlarından faydalanabileceği hem de ücretsiz bir eğitim imkanı sağlayan okulları sizler için araştırdık.

 

İlk Okul, Özel Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji…  Bu okul, kurulduğu günden bugüne kadar öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmiyor! Milli Eğitim Bakanlığının üretim ve teknik eleman yetiştiriciliği kapsamında yürürlüğe koyduğu proje ilimizde de faaliyet gösteriyor. İlimiz organize sanayi bölgesinde yer alan Özel Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji, öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmeden eğitim-öğretime devam ediyor. Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Elektronik Teknolojileri bölümlerinde %100 ücretsiz eğitim veren devlet destekli eğitim kurumu, sportif ve sosyal alanda da ilimizi temsil etmektedir. Konu üzerine açıklama yapan okul müdürü Hakan Kamaç,”Okulumuzda öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerin 4 yıl boyunca eğitim-öğretim destekleri devletimiz tarafından karşılanıyor” dedi.

Diğer bir okul ise, Marmara Eğitim Kurumları… Marmara Eğitim Kurumları, 3 yıl önce yenilenebilir enerji bölümü ile açılan devlet destekli bir meslek lisesidir. Kayıt olan öğrenciler eğitim öğretim ücreti ödememektedir. Öğrencilerin yalnızca kıyafet, servis, yemek, yardımcı kaynak ücretleri kendilerine aittir. Bu bakımdan Marmara Eğitim Kurumları da öğrenciler için avantajlı bir okul olarak yer almaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL