Türkiye

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 81 İL VALİLİĞİNE UYARI YAZISI GÖNDERDİ…

Vatadaşlara uyarı!… Bakanlık, yoğun kar yağışı görülen bölgelerde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilecek sel, heyelan, kaya düşmesi ve çığ olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.   Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; valiliklere gönderilen..

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 81 İL VALİLİĞİNE UYARI YAZISI GÖNDERDİ…

Vatadaşlara uyarı!… Bakanlık, yoğun kar yağışı görülen bölgelerde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilecek sel, heyelan, kaya düşmesi ve çığ olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; valiliklere gönderilen yazıda, ülke genelinde son aylarda etkili yoğun kar yağışlarının olduğu hatırlatılarak, ilkbahar mevsiminde havaların ısınması ile birlikte dağların zirvesinde ve yamaçlarda biriken karların ani ve hızlı erimesiyle akarsuların debilerinde artış olabileceği belirtildi.

Bunun sonucunda sel, heyelan, kaya düşmesi ve çığ olaylarının tetiklenebileceği afet ve acil durum olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Karların erimesiyle meydana gelebilecek muhtemel afet ve acil durumların öncesinde hazırlıklı olunması istendi.

Tüm illerde, merkez ve kırsal mahalleler/köyler ile orman alanlarını kapsayacak şekilde il genelinde duyarlı ve tehlikeli bölgelerin tespit edilerek, bu yerlere yönelik alınacak önlemler belirlenecek.

Riskli tespit edilen yerlerde ilgili kurum, kuruluş, belediye, muhtar, köy koruyucuları ve vatandaşlar muhtemel tehlikeler hakkında bilgilendirilecek.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL