Siyaset

DEMİRBAĞ: “ALTI KASIMPAŞA ÜSTÜ ŞİŞHANE OLMASIN!”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: “Sivrice’nin yeni yerleşimi Hazar Mahallesi de yapılacak. Onlardan birinin bitirilmesi şehrin görüntüsünü bozacak. Bu kadar güzel bir şehir yapılmışken bir tarafında “Altı Kasımpaşa Üstü..

DEMİRBAĞ: “ALTI KASIMPAŞA ÜSTÜ ŞİŞHANE OLMASIN!”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: “Sivrice’nin yeni yerleşimi Hazar Mahallesi de yapılacak. Onlardan birinin bitirilmesi şehrin görüntüsünü bozacak. Bu kadar güzel bir şehir yapılmışken bir tarafında “Altı Kasımpaşa Üstü Şişhane” hesabı İstanbul’da öyle derler örnek verirken. Şimdi geldiğinizde bir bakıyorsunuz gayet güzel bir şehir inşa edilmiş ama bir tarafı da imar edilmezse kentsel dönüşüme sokulmazsa dışarıdan gelen yabancılar diyecek ‘bu ne hal böyle’ gerçekten görüntü güzel değil. Şimdi inşallah onunla ilgili uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantılarına Maden ve Sivrice ilçeleri ile devam etti. Teşkilatın ilk durağı Maden ilçesi oldu. Heyet danışma meclisi toplantısı öncesinde maden ilçe halkı ve esnafı ile bir araya geldi.

Milletvekili Demirbağ, “Maden ihalesi de bu yeni keşfedilen yatağın ihalesi de 4 Nisan’da yapılacak. Orada da biz iki genel müdüre de özellikle ben gittim, görüştüm. En sonunda Sermin hanımla beraber gittik enerji bakanımızla görüştük. İhale şartnamesine filatassyon tesisi şartı zaten mecburen bırakıldı. İzabe de muhakkak suretle çıkacak maden rezervine göre olacak. İzabe tesisini yapabilmek için 1 milyar dolar yatırım gerekiyor. Ciddi bir yatırım. 15-16 katrilyon ediyor sadece izabe tesisi. Orada 5’e 8 ebadında tüneller yapılacak. Onların içerisinde tüneller olacak ki içerisinden kamyonlar gitsin gelsin. Uzunluk olarak da 1-2-3 belki 10 kilometreye varan tüneller yapılacak. Araç bakım yeri de dahil. Devasa bir iş yapılacak. Sadece filatasyon olsa dahil en az bin kişi insan çalışacak burada. O tüneller, ocaklar harıl harıl bir çalışma olacak. İnşallah maden rezervi arzu edilen düzeyde olursa alan firma izabeyi de ‘tesisi yerinde yapma veya güçlendirme’ denilmiş. Yeterli rezerv olursa izabeyi de inşallah yaptıracağız. Onun gayreti içerisindeyiz. El birliğiyle Maden’imiz eski günlerine inşallah dönecek. Şu andaki yerleşim yerleri harabeye dönmüş. Bunları eski durumuna dönderemeyiz bakımsızlıktan veya boşaltılmış. Ama Maden canlanacak, yine çevreden, Ergani’den, Elazığ’dan her taraftan insanlar gelecek. Burası harıl harıl çalışacak inşallah” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “İnşallah biz geçen milletvekili arkadaşlarımızla bakanımıza gittik. TOKİ vardı gündemimizde. Kentsel dönüşüm genel müdürü Vedat bey vardı. Sıkıntılı konutlarla ilgili görüştük. Biraz önce de görüştüm genel müdürle esnaf ziyareti esnasında buraya gelirken. Diyelim ki baba oğul aynı evde oturuyor tek abone kullanmışlar. Buna benzer sıkıntıların olduğu durumlarda daha esnek davranılsın dedik. Gittiğimizde de onları söyledik. Hem onları çözmek hem de mahalle konusunda hem de yerleşim yeri konusunda, ikinci üçüncü etap konusunda biraz ağır kaldı. O Sivrice’de kendi aranızdaki anlaşmamazlıktan dolayı bugüne kadar geldi. Eğer bir mutabakat sağlanmış olsaydı aşağı yukarı belki kaba inşaatlarda bitmiş olacaktı. İnşallah onu da hızlandıracağız. Geçen gün karar verildi. Artık başlanılacak. Bir de geldiğimiz zaman Sivrice’nin yeni yerleşimi bu güzelliğinin yanında Hazar Mahallesi de yapılacak. Onlardan birinin bitirilmesi şehrin görüntüsünü bozacak. Bu kadar güzel bir şehir yapılmışken bir tarafında altı Kasımpaşa üstü Şişhane hesabı İstanbul’da öyle derler örnek verirken. Şimdi geldiğinizde bir bakıyorsunuz gayet güzel bir şehir inşa edilmiş ama bir tarafı da imar edilmezse kentsel dönüşüme sokulmazsa şehre gelenler; biz biliyoruz ama bizim gözümüzü de tırmalayacak. Fakat dışarıdan gelen yabancılar diyecek ‘bu ne hal böyle’ gerçekten görüntü güzel değil. Şimdi inşallah onunla ilgili uğraşıyoruz. Olabildiğince kendilerini de getireceğiz buraya zaten. Çevre ve Şehircilik Bakanımız gelecek, kentsel dönüşümle ilgili fiyatları da açıklayacak size. Ben bugün onunla ilgili burada bilgi vermeyeceğim. O yüzden de gelip basında bir açıklama yapmadım bu konuda görüşmelerle ilgili Kentsel dönüşüm fiyatlarını da depremin bir tık üstüne yuvarlak olarak diyelim deprem konutu 190-200 ise o da 210-220 civarlarında olacak. Ve yine TEFE-TÜFE’den de hak sahipleri gibi istifade edecek şekilde bir genel ayarlama yapılacak. Sizleri memnun edecek güzel müjdeler verecek bakanımız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL